28 Mart 2024 Perşembe

Çeteler Efrînli yaşlı çifte saatlerce işkence yaptı

TSK ve ÖSO çeteleri, Efrînli yaşlı bir çifte saatlerce işkence yaptı, eşyalarını yağmaladı.
TSK ve ÖSO çetesinin 1 yıl önce işgal ettiği Efrîn'den yağma haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez 85 ve 86 yaşlarındaki bir çift, silahlı kişilerin saldırısına uğradı.
 
Çeteler yaşlı çifti iterek yere düşürüp darp etti, ardından da el ile ayaklarını bağladı. Çifti saatlerce yerde bağlı vaziyette tutan çeteler evdeki 450 dolar ile 25 bin Suriye lirasını aldı.
 
ANHA'nın haberine göre; çetelerin Ehrar el-Şerqiye, Efrîn'in Kura köyünde önceki gün saat 20.00 sıralarında Ömer Arus'un evini bastı.
 
Yaşadıklarını anlatan Ömer Arus ve 86 yaşındaki eşi, silahlı kişilerin kendilerini darp ettiğini belirtti. Akşam saat 20.00'dan 24.00'a kadar bağlı kaldıklarını anlatan Ömer Arus, şöyle konuştu: "85 yaşındayım. Eşim de 86 yaşında. İçeriye girdiğimiz anda daha kapıyı kapatmaya firsat bulamadan aramıza daldılar. Bizi yere devirip dövdüler. Elimizi ve ayaklarımızı bağladılar. 8'den 12'ye kadar bağlı kaldık. Paramızı götürdüler. 450 dolar ile 25 bin Suriye lirası. Bütün paramız oydu. Evimizde de dağıtılmadık yer bırakmadılar."