4 Mayıs 2024 Cumartesi

Canlı kalkan eyleminde direniş kararlılığı

Kuzey ve Doğu Suriye?nin Serekaniye kentinde devam eden canlı kalkan eyleminde halkların birleşik direnişi büyütme kararlılığı vurgulandı.

AKP faşist rejimin işgal tehditlerine karşı Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok kentinde halklar düzenledikleri eylemler ile işgale karşı duruşlarını ortaya koyuyorlar.

Bu eylemlerden biri de Serekaniye, Gre Spi ve Kobane kentlerinde başlatılan canlı kalkan eylemleri. Söz konusu eylemler sınıra 300 metre mesafede devam ederken, Haseke halkı canlı kalkan nöbetini Tıltemır halkından devraldı.

Eyleme SYPG, PYD, PDKS, Kongre Star üyeleri de destek verdi.

Haseke halkı adına konuşan Halk Meclisi Eş başkanı Ebdilxani Oso, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak işgal tehditlerine karşı sonuna kadar direneceğiz. Halkların kardeşliğini savunacağız” diye belirtti.

Halklar olarak direneceklerini ifade eden Oso, şunları söyledi: “Erdoğan’ın işgal tehditlerine karşı bölgede yaşayan halklar olarak bütün irademiz ve kararlılığımız ile işgale karşı duracağız. Türk devleti Osmanlı hayallerini kuruyor fakat yanılıyor. Burada yaşayan halkların başına Osmanlı’nın bela olmasına izin vermeyeceğiz. Türk devleti 2013 yılında da ÖSO çeteleri ile Serekaniye’ye saldırdı. Nasıl ki YPG, YPJ o zaman onlara gereken cevabı verdi. B u gün de işgal tehditlerine savaşçılarımız ile birlikte halk olarak sonuna kadar direneceğiz.”