23 Nisan 2024 Salı

Boşandığı kadına işkence yaptı, tahliye oldu: Ya benimle barışır ya da ölür

İstanbul'da boşandığı Semine Eylence'yi, işkence ederek öldürmeye çalıştığı için tutuklanan Recep Yılmaz, ilk duruşmada tahliye oldu. Ardından da hemen oğlunu arayarak, "Annen ya benimle barışır ya da ölür" diye tehdit etti. Hayatından endişe eden Semine ise "Beni kim koruyacak bu adamdan" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta yaşayan 46 yaşındaki Semine Eylence, 17 yaşındayken Recep Yılmaz tarafından kaçırılarak tecavüze uğradı. Ailesi tarafından destek görmeyen kadın, evlenmek zorunda kaldı. 23 yıl boyunca şiddet gördü. 

Yaşadığı işkenceye dayanamayan Semine, 3 yıl önce boşanma davası açtı. Bunun üzerine Recep Yılmaz, bir arkadaşıyla birlikte Semine'yi kaçırarak ormana görtürdü ve davayı geri çekmesi için şiddet uyguladı. Ancak Semine Eylence, geri adım atmadı. Dava geçen yıl boşanma ile sonuçlandı. 

Yılmaz, 14 Nisan'da da yine bir arkadaşıyla Semine'yi kaçırdı ve şiddet uyguladı, tecavüz etmeye çalıştı. Bu sırada, gelen bir telefona yanıt vererek, "Beni kurtarın" diye çığlık attı. Telefondaki kişi kadını kurtardı.

Semine'nin, sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısı üzerine Recep Yılmaz 15 Nisan'da tutuklandı.

2.5 AY CEZAEVİNDE KALDI
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Yılmaz hakkında basit yaralama suçundan 1 yıl, silahla tehdit suçundan 5 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 7 yıl, hakaret suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Büyükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 30 Haziran'da görülen duruşmada savunması alındığı ve "artık cezaevinde kalmasına sebep görülmediği" için Recep Yılmaz hakkında tahliye kararı verildi.

'BU ADAMDAN BENİ KİM KORUYACAK'
23 yıl boyunca defalarca şikayette bulunduğunu ancak Yılmaz'ın hep para cezasıyla kurtulduğunu söyleyen Semine Eylence, "Korku içindeyim. Hemen askerdeki oğlumu aramış 'Ya annen beni kabul eder ya ölür demiş'. Korkudan işe gidemedim. Ama para kazanmam lazım. Bu adamdan beni kim koruyacak? Tahliye olduğunu öğrenince elim ayağım boşaldı. Oturdum bir saat kaderime ağladım. Adaletsizliğe üzüldüm. O kadar çok şikâyet ettim ki onu. Devlet bunu bana nasıl yapar? Böyle insanları dışarı salıp da ne olacak? Bana ne zaman sıra gelecek diye mi bekleyeceğim? Beni kaçırdığında 'Ya benimle yaşayacaksın ya da öleceksin. Başka çaren yok' dedi, kafama silah dayadı" dedi.

'BU KORKUYLA YAŞAYAMAM'
Bu korkuyla yaşayamayacağını belirten Semiye, yaşadıklarını şöyle anlattı: "O psikolojiyi atlatamıyorum rüyalarıma giriyor. Kafamı duvarlara çarpa çarpa dövmekten duvarlar kan olurdu hep. Sevmediğim bir insanla ömür geçirdim ben. Çocuklarım için her şeye katlandım. O adam çalışıp evine bakmadığı için ben hep çalıştım. Çocuklar ilkokuldan beri çalışıyorlar. Yıprandılar. Gün yüzü görmediler. Ne isterdim biliyor musunuz sadece 1 gün bile olsa mutlu olmayı. 1 gün bile mutlu olamadım şu hayatta ona üzülüyorum."