16 Mayıs 2024 Perşembe

Berlin'de Sarı Yeleklilerle dayanışma eylemi

Almanya'nın başkenti Berlin'de Fransız büyükelçiliğinin karşısındaki Paris Meydanı'nda AvEG-Kon öncülüğünde, AGİF'in çağrısıyla Fransa'daki Sarı Yeleklilerle dayanışma eylemi düzenlendi.
Almanya'nın başkenti Berlin'de Fransız büyükelçiliğinin karşısındaki Paris Meydanı'nda Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) öncülüğünde, Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (AGİF) çağrısıyla Fransa'daki Sarı Yeleklilere destek eylemi düzenlendi.
 
Eylemde konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, işçi ve emekçilerin, gençlerin ve kadınların, ezilenlerin Sarı Yelekliler hareketini başından beri desteklediğini, bugün bu amaçla burada bu eylemi düzenlediklerini belirtti. İşçi ve emekçilerin hak ve özgürlükler için yürüttüğü mücadeleye, burjuvazinin, kapitalist patronların daima saldırdığını, ama Sarı Yelekliler eyleminin 9. haftasında devam etiğini kaydeden Selçuk, bu hareketin kitlesel ve militan etki gücüyle Macron hükümetinin sarsıntı geçirdiğini ve bu hareketi daha çok sahiplenmek gerektiğini vurguladı.
 
AGİF Eşbaşkanı Gülay Tolu da Almanca yaptığı konuşmasında 17 Kasım'dan beri on binlerce Sarı Yeleklinin her Cumartesi günü Fransa sokaklarına akın etmesini selamladı. Sarı Yelekliler hareketinin Avrupa kıtasında başlayacak yeni bir mücadele dalgasının öncüsü ve esin kaynağı olduğunu ifade eden Tolu, "Sarı Yeleklilerle en iyi dayanışma, onların mücadelesini, işçi ve ezilenlerin bulunduğu her yere taşımak olacaktır" dedi.
 
İngiltere Göçmen İşçiler Derneği adına yapılan İngilizce konuşmada Sarı Yelekliler eylemi selamlandı.
 
AGİF Yönetim Kurulu üyesi Mesut Duman ise Almanca yaptığı konuşmada "Avrupa devrimlerinin ve toplum altüstlerin tarihi öncüsü olan Fransız işçi sınıfının ve ezilenlerinin Sarı Yelekliler eyleminin Avrupa'da işsizliğin, sefaletin ve hak gasplarının kararlı mücadeleyle geri alınabilineceğini kanıtlanmıştır" diye konuştu.
 
Sağanak yağmur altında yapılan eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.