19 Nisan 2024 Cuma

Becan İbrahim: İşgal tehditlerine karşı ulusal kongre toplanmalı

Rojava Özgür Ulusal Birlik Partisi (PYNA) Genel Sekreteri Becan İbrahim, topraklarını savunacaklarını belirtti, tüm Kürtlere de "ulusal kongre hemen toplanmalıdır" çağrısını yaptı.
AKP/ Saray rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditleri devam ederken, Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi partiler de PYD'nin çağrısıyla ortak bir açıklama yayınladı. Siyasi partiler, seferberlik ilan ettiklerini duyurdu. 
Bu siyasi partilerden biri de Rojava Özgür Ulusal Birlik Partisi (PYNA). 
 
Bir dönem Suriye Ulusal Konseyi (ENSK) içerisinde yer alan ancak uzun bir süre önce buradan ayrılan PYNA'nın Genel Sekreteri Becan İbrahim ETHA'nın sorularını yanıtladı. 
 
'ERDOĞAN DAİŞ ÇETELERİNİ YENİDEN GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR'
 
Erdoğan ve iktidarının DAİŞ'e verdiği desteği hatırlatan Becan İbrahim, "Erdoğan’ın tek derdi bölgedeki teröre arka çıkmak. SDG, dünyanın gözü önünde DAİŞ çetelerini geriletirken, Erdoğan saldırmak istiyor. Böylece DAİŞ çetelerine nefes aldırmayı amaçlıyor. Hecin operasyonu sürerken yaptığı saldırı tehditleri, Erdoğan'ın DAİŞ çetelerini yeniden güçlendirme isteğini gösteriyor" dedi.
 
Rojava devrimi ile birlikte halkların "bir arada kardeşçe yaşadığı"nın altını çizen Becan İbrahim, şunları söyledi: " Bizim felsefemizde halkların kardeşliği var. Bugün ulusalcı yaklaşım bütün devletlerin başına beladır. Biz ise demokratik bir sistem ile halkların kardeşliğini büyütmeyi amaçlıyoruz. Bugün Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın projesi ile birlikte Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Türkmen, Çerkes hep birlikte yaşıyoruz. Özerk demokratik sistemimizi, Erdoğan kendi geleceği için tehdit olarak görüyor. O ise Osmanlı sistemini uygulamak istiyor. Suriye rejiminin ve uluslararası güçlerin sessizliğinden cesaret alarak saldırı planlarını yapıyor."
 
'ERDOĞAN'IN SONU BU TOPRAKLARDADIR'
 
Erdoğan iktidarının iflasın eşiğine geldiğine dikkat çeken Becan İbrahim, "Erdoğan bu tehditler ile sonunu hazırlıyor. İnanıyorum ki Erdoğan’ın sonu bu topraklardadır. Bütün halklar, bütün oluşumlar el ele vererek askeri gücümüzün yanında işgal tehditlerine karşı yerlerini almalılar. Erdoğan kendi topraklarında iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bu nedenle yeni bir çıkış arıyor. Tıpkı 24 Haziran seçimleri öncesinde nasıl ki, Efrin'e saldırdı, şimdi de aynı savaş taktiği ile çözüm bulmaya çalışıyor" dedi. 
 
'ZAMAN TARTIŞMA DEĞİL BİRLİKTE MÜCADELE ZAMANI'
 
 Rojava Özgür Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Becan İbrahim, tüm Kürtlerin elele verme zamanı olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Kürt halkı bütün gücüyle el ele vererek oluşturulan özerk yönetimin yanında durmalıdır. Bugün askeri bir gücümüz var ve herkes bu gücün yanında yer alarak, bu askeri güce bütün desteğini sunmalıdır."
 
Kürt ulusal kongresinin acilen toplanması gerektiğine vurgu yapan Becan İbrahim, "Aramızdaki sorunları bu dönemde tartışmaya kapatmalıyız. Zaman bu sorunları tartışma zamanı değil" dedi.
 
Becan İbrahim, tüm Kürt partilerine "Zaman artık birlikte düşmana karşı mücadele verme zamanıdır" diye seslendi.
 
Rojava Özgür Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Becan İbrahim, ulusal kongre ile ilgili şunları söyledi: "Artık düşmanlarımızın bizim üstümüzden prim yapmasına izin vermemeliyiz. Düşmanlarımız karşısında duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymalıyız. Bugün Kürt halkı özgürlüğü için Güney’de, Batı’da, Doğu’da ve Kuzey’de binlerce şehit verdi. Bugün ortaya çıkartacağımız ulusal kongre yarından daha acil yapılmalı. İşgalci saldırılara karşı birlikte durabilirsek kazanırız. Kürt halkı artık eski Kürt halkı değil. Bugün, Kürt halkı dünyanın dört bir yanında Rojava devrimi ile kendini her yere ulaştırdı. Bizler onurumuz için topraklarımızı, halkların kardeşliği felsefesini savunacağız."