2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayram Namaz Stuttgart'ta anıldı

Stuttgart'ta Rojava'da ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz düzenlenen etkinlikte anıldı. Almanya'nın Stuttgart kentinde, Lilo Herrmann konferans salonunda Rojava'da ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için anma etkinliği düzenlendi.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. Ardından MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP Merkez Komitesi, Kürdistan Komitesi üyesi ve Rojava Temsilcisi olduğu belirtilen Bayram Namaz'ın (Baran Serhat), MLKP'nin önder kadrolarından biri olduğu kaydedildi. Bayram Namaz'ın hedef alınmasının tesadüfi olmadığı, bu saldırının, Türkiye ve Kürdistan birleşik devrim köprüsünü yıkmayı amaçlayan Pirsus katliamının devamı olduğu vurgulanan konuşmada, "MLKP Rojava devrimi başladıktan hemen sonra savaş siperlerinin en önüne konumlandı, Kobanê'den Rakka'ya, Minbic'ten Efrin'e hemen her cephede TC işbirlikçisi çetelere karşı savaştı ve şehitler verdi. Sömürgeci faşist TC'nin işbirlikçi çeteler eliyle Rojava ve Kuzey Suriye'de fetih hesaplarını boşa çıkarmada önemli rol oynadı" diye belirtildi.
 
Bayram Namaz'ın Rojava'da bulunduğu beş yıl boyunca MLKP kuvvetlerinin ideolojik, politik, örgütsel ve askeri önderliğini yürüttüğü vurgulanan konuşmada, Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun ve HBDH'nin kuruluşunda ve geliştirilmesinde aktif olarak yer aldığı ifade edildi.
 
Konuşmanın sonunda “Hiçbir sömürgeci faşist saldırı devrim yürüyüşümüzü, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizi durduramaz. Sözün sözümüzdür” denildi.
 
Anmaya katılanlar söz aldı. Bu bölümde yapılan konuşmada, “Altını nereye koyarsanız koyun parlar, Bayram Namaz gittiği her yerde altın gibi parlardı, iz bırakırdı, 'Buralardan Bayram yoldaş geçmiş' duygu ve düşüncesi doğallığında oluşurdu" diye vurgulandı, Konuşmada, “Bayram yoldaşı anmak demek, ideallerine bağlı kalmak demek, partisiyle daha fazla bütünleşmek demektir. Örgütlü devrimciliği yükseltmek demektir. Dahası bir adım öne çıkmak demektir. Bayramın, Bayramların yoldaşı olmak, Berçemlerin yoldaşı olmak onurdur. Onurumuzu korumanın, Bayramların yükselttiği özgürlük ve sosyalizm bayrağını daha da yükseltmenin yolu, ileriye doğru adım atmaktan geçiyor” diye belirtildi.
 
MLKP adına yapılan konuşmada son olarak, “Biz Baran Serhatları olan bir partiyiz. Durduramazsınız bizi. MLKP durdurulamaz! Baran serhat ölümsüzdür! Daima bizimlesin, daima seninleyiz, Yaşasın Rojava devrimi! Yaşasın özgür Kürdistan! Yaşasın Ortadoğu Devrimi! Yaşasın özgürlük ve sosyalizm!" şiarlarıyla son buldu.
 
MKP, TKP-ML, ATİF, TİKB, FCK, KOMAV ve katılımcıların yaptığı konuşmaların ardından anma etkinliği alkışlar sonlandı.