8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bayram Namaz Londra'da anıldı

Serêkaniyê'de Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da anıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından MLKP adına konuşma yapıldı. Konuşmada, "Sömürgeci faşist Türk devleti ve işbirlikçilerinin Rojava halklarının zaferi kutladığı bir günde komünist bir öndere suikast düzenlemesi birleşik devrime yöneliktir" denildi.
 
Bayram Namaz'ın yaşamı boyunca devrimin olanaklarını büyütmek için militan bir duruş sergilediği ve partisinin ihtiyaçlarını her alanda çoğaltmak için en ön siperlerde kavgayı göğüslediğine dikkat çekilen konuşmada, "Birleşik devrim, sosyalist yurtseverlik ve siper yoldaşlığında ortaya koyduğu militan devrimci duruşundaki sadeliği bizlere yol göstermeye devam edecektir" diye kaydetti.
 
Anmada Bayram Namaz'ı tanıyanlar duygularını ve anılarını paylaştılar.
 
Anmaya Biritanya Kürt Halk Meclisi ve MKP adına konuşmalar yapıldı. İngiltere Partizan'nın anmaya gönderdiği mesaj okundu. Şiirlerin okunduğu ve türkülerin söylendiği anma "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor", "Bayram Namaz ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.