2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayram Namaz Köln'de anıldı

Almanya'nın Köln kentinde Serêkaniyê'de ölümsüzleşen MLKP Merkez Komite üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde Türk devleti ve işbirlikçileri tarafından düzenlenen saldırıda ölümsüzleşen MLKP Merkez Komite üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Köln kentinde anıldı.
 
Kürt Özgürlük Hareketi, HDK-Köln ve Yaşanacak Dünya'nın da katılım gösterdiği anma, devrim mücadelesinde şehit düşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.
 
Ardından MLKP adına yapılan konuşmada, Bayram Namaz'ın önder komünist kişiliğine vurgu yapıldı. Devrimci öncünün yapıcılarından, sosyalist yurtseverlik çizgisinin, birleşik devrimci cephenin, enternasyonal birliklerin inşacılarından olan Bayram Namaz'ın büyük bir kayıp olduğu vurgulanan konuşmada, kayıpların ardından mücadeleye daha sıkı sarılma çağrısı yapıldı.
 
Konuşma sonrası Bayram Namaz'ın sevdiği "Venseremos" marşı katılımcılar tarafından söylendi.
 
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ise "Nasıl ki Suruç katliamı ile dayatılan tasfiyecilik boşa düşürüldüyse, Baran yoldaşın katledilmesinde hedeflenen tasfiyecilikte boşa düşürülecek, genç komünistler, partisine, mücadelesine ve devrime daha sıkı sarılarak Baran yoldaşın taşıdığı bayrağı devrimin zafer burçlarına dikecektir" denildi.
 
Şehit Aileleri Komitesi (KOMAW) adına yapılan konuşmada, Rojava'da şehit düşenler selamlanarak şunlar ifade edildi: "Şehitlerimize minnettarız.. Yenilmez denilen güçlerin nasıl yenildiğini yoldaşlarımız gösterdi, gösteriyorlar."
 
FED-MED adına yapılan konuşmada ise içinde bulunulan açlık grevi sürecinde Avrupa devletlerinin tutumuna değinerek, şehitlerin izinde ve yol göstericiliğinde, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.
 
Almanya Komünist İnşa Örgütü temsilcisi ise Baran Serhat'ı anarak, devrim ve devrim mücadelesinin birleştiriciliğine vurgu yaptığı konuşması, katılımcılar tarafından "hoch die internationale solidarität" sloganı ile alkışlandı.