2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayram Namaz Frankfurt'a anıldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz anıldı.
MLKP Merkez Komite üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) Almanya'nın Frankfurt kentinde anıldı. Anma etkinliği Baran Serhat, Ayten Beçet, Uğur Şakar, Zehra Sağlam ve TİKKO savaşçısı Lorenzo Orsetti şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı.
 
Saygı duruşunun ardından MLKP Kürdistan'ın açıklaması okundu. Açıklamada, MLKP'nin sömürgeciliğin saldırılarına boyun eğmediği ve eğmeyeceği, Baran Serhat'ın yerinin dolduracağı ifade edildi.
 
Ardından Bayram Namaz'ın bir tutsak gazeteci olarak 2012'de kaleme aldığı makalesi okundu. Sosyalist basın emekçiliğinden Rojava devrimine uzanan mücadelesi anlatıldı.
 
Etkinlikte söz alan Baran Serhat'ın mücadele arkadaşları, MLKP Rojava komutanı Serhat'ın kararlı ve disiplinli devrimci yaşamından örnekler verdiler. Konuşmada, "O askeri mücadeleyi yoldaşlık sevgisiyle bütünleştiren önemli yoldaşlardandı. Rojava devriminde Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun oluşturulması ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nde birleştirici rol oynadı" diye belirtildi. Konuşmada, Baran Serhat'ın yerini doldurmak için herkese mücadelede bir adım öne çıkma çağrısı yapıldı.
 
Etkinlikte MKP ve MLPD temsilcileri söz alarak dayanışma duygularını ilettiler. Anma etkinliği "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor" sloganıyla sonlandırıldı.