2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayram Namaz Den Haag'da anıldı

Serêkaniyê'de kentinde uğradığı bombalı saldırıda ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Hollanda'nın Den Haag kentinde anıldı.
Hollanda'nın Den Haag kentinde Rojava'nın Serekaniye kentinde uğradığı bombalı saldırıda ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) anıldı.
 
Anmada Bayram Namaz'ın yanı sıra tecride karşı feda eylemi yapan  kadın tutsak Ayten Beçet, Almanya'da bedenini ateşe veren Uğur Şakar ve TKP/ML-TİKKO savaşçısı Lorenzo Orsetti şahsında devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Anmada, MLKP Kürdistan'ın Bayram Namaz'ın katledilmesinin ardından yaptığı açıklama okundu. Bayram Namaz'ın uzun tutukluluğun ardından kendisiyle yapılan bir röportajda kendi sesinden "Boyun eğmedik, hayat ve devrim her yerde. Umut dimdik ayakta" sözlerinin yer aldığı konuşma dinletildi.
 
Bayram Namaz'ı tanıyan, mücadelenin farklı alanlarında birlikte çalışan, birlikte mahpusluk yaşayan mücadele arkadaşları, Bayram Namaz'ı anlattı. Anma "Umut dimdik ayakta" marşının söylenmesiyle sona erdi.
 
Yapılan anmanın ardından toplu olarak, tecride karşı süresiz, dönüşümsüz açlık grevinin 65. gününde olan eylemciler ziyaret edildi.