2 Mayıs 2024 Perşembe

Basel'de Aralık ayı katliamları protesto edildi

İsviçre'nin Basel kentinde Aralık ayında Türkiye'de devletin gerçekleştirdiği, Maraş, Roboski ve 19 Aralık hapishane katliamları protesto edildi.
İsviçre'nin Basel kentinde Aralık ayında Türkiye'de devletin gerçekleştirdiği, Maraş, Roboski ve 19 Aralık hapishane katliamları protesto edildi. DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi direnişi selamlandı.
 
Basel Dreinrosepark'ta bir araya gelen kitle buradan Theodorskirchplatz'a kadar yürüyüşe geçti. Devrimci demokrat örgütlerinde destek verdiği yürüyüşte PKK, YPG, YPJ, MLKP, Partizan bayrakları ve Öcalan posterleri taşındı. Yürüyüş boyunca aynı zamanda Aralık ayı katliamlarını lanetleyen pankartların yanı sıra "Yaşasın Rojava devrimi", "Erdoğan DAİŞ'in örgütlenmesine destek oluyor" yazılı pankartlar taşındı.
 
Yapılan yürüyüşün ardından devrim mücadelesinde ve katliamlarda hayatlarını kaybedenler anısında yapılan bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
MAMAKLI: YANİ KATLİAMLAR PEŞİNDELER
 
Eylem tertip komitesi adına konuşan Hüseyin Mamaklı, "Maraş'ın, Roboski'nin faillerini ortaya çıkarmayanlar bugün Kürt halkına karşı yeni katliamlar peşindeler. Ama artık onların karşısında direnen ve Ortadoğu'ya yön veren bir Kürt halkı var" dedi. Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride de dikkat çeken Mamaklı, Kürt halkının her şart altında Öcalan'ın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğini söyledi.
 
ZÜRCHER: İNSANLIK ROJAVA DEVRİMİNİN YANINDA DURMALI
 
Ardından söz alan İsviçre BasTa Partisi Eşbaşkanı Tonja Zürcher ise Kürtlerin DAİŞ'e karşı verdiği mücadelenin önemine değinerek, bütün insanlığın Rojava devrimini korunması ve devrimin yanında durması gerektiğini vurguladı. "Rojava asla yalnız değildir" diyen Zürcher, Avrupa'yı Rojava'ya yönelik tehditlerinin önüne geçmeye çağırdı.
 
GLATTLİ: ROJAVA DEVRİMİ SAHİPLENİLMELİ
 
Zürcher'ın ardından söz alan Yeşiller Ulusal Parlamento Milletvekili Balthasar Glattli ise Rojava devriminin önemine dikkat çekerek başladığı konuşmasında Kürtlerin yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Rojava devriminin sadece Ortadoğu için değil aynı zamanda Avrupa için örnek teşkil edecek bir model olduğunu söyleyen Glattli, Türkiye'nin Rojava'ya dönük saldırı ve tehditlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.