2 Mayıs 2024 Perşembe

Basel'de açlık grevleri için yürüyüş

Basel'de Açlık Greviyle Dayanışma Platformu, Türkiye'de süren açlık grevlerine dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, Rojava'da şehit düşen komünist Bayram Namaz ile Gebze Hapishanesi'nde yaşamına son veren Ayten Beçet anıldı.
Açlık Greviyle Dayanışma Platformu, İsviçre'nin Basel kentinde yürüyüş düzenledi.
 
Claramattepark'ta toplanan kitle, Rojava'da şehit düşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhad) ile Gebze Hapishanesi'nde yaşamına son veren açlık grevi direnişçisi Ayten Beçet anısına saygı duruşu yaptı.
 
Açlık Greviyle Dayanışma Platformu adına yapılan konuşmada, açlık grevinde kritik günlerin yaşandığını ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Konuşmada, "Açlık grevi direnişi ve yaşamına son veren Ayten Beçet ile Rojava'da ölümsüzleşen Bayram Namaz, kararlılıkları ile bize yürümemiz gereken yolu gösteriyorlar" denildi.
 
Direniş ve mücadelenin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğine dikkat çekilen konuşmada, "Sokaklar harlanmazsa olmaz" diye kaydedildi.
 
Konuşmanın ardından oluşturulan kortejler ile Barfusserplatz'a yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca Almanca konuşmalar yapılarak, çevrede bulunanlara açlık grevlerine ilişkin bilgi verildi.