28 Mart 2024 Perşembe

Basel-Strasbourg uzun yürüyüşü sona yaklaştı

"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" şiarıyla yapılan ve 9 Şubat'ta Basel'de başlayan yürüyüşün 6. gününde 16 Şubat Cumartesi günü için Strasbourg'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.
Basel-Strasbourg uzun yürüyüşü 6. gününü geride bıraktı. KCDK-E'nin öncülüğünde "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" şiarıyla yapılan ve 9 Şubat'ta Basel'de başlayan yürüyüşün 6. gününde 16 Şubat Cumartesi günü için Strasbourg'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.
 
Akşam evlerde konaklayan yürüyüşçüler, yürüyüşün 6. günü olan Perşembe günü Selestad istasyonunun önünde saat 09.00'da buluşarak yürüyüşe başladı. "Öcalan'a özgürlük", "Yaşasın zindan direnişleri", "Katil Erdoğan", "Diktatör Erdoğan", "Yaşasın Leyla'nın direnişi", "Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı yürüyüş Selestad kentinden çıktıktan sonra da birçok köy ve kasabadan geçti.
 
Sloganların yanı sıra marşlar ve türküler eşliğinde coşkuyla süren yürüyüşte birçok yürüyüşçünün ayaklarında şişlikler oluşmasına rağmen, verilen molalarda da sanatçıların türküleri eşliğinde halaylar çekilmekte.
 
Milletvekillerin, belediye başkanlarının, sanatçıların ve yazarların da yer aldığı yürüyüşe Partizan ve Devrimci Cephe'de katıldı.
 
Yürüyüşe başından beri kitlesel katılımlarıyla dikkat çeken MLKP'liler, tecritin kırılmasının faşizmi yıkmakta önemli rol oynayacağını belirterek, faşizmi yenmek için birleşik mücadeleyi büyüteceklerini belirttiler.
 
AVEG-KON'DAN MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
 
Yürüyüşün katılımcıları arasında yer alan AvEG-Kon, SKB ve YS'de üzerinde Fransızca, Türkçe ve Almanca ''Tecridi kıralım, faşizmi yenelim'' yazan ve Leyla Güven'in resminin olduğu bir pankart ve bayraklarıyla katıldı.
 
Yürüyüşte yer alan AvEG-Kon Eşbaşkanları Birsel Ocak ve Baki Selcuk, Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle süresiz açlık grevi eylemine başlayan Leyla Güven'in açlık grevinin 100. güne geldiğini ve Öcalan'a yönelik komlonun da 20. yıla girdiğini hatırlatarak, Leyla Güven'i ve diğer açlık grevindeki eylemcileri sahiplenme ve mücadeleyi büyütme çağrıları yaptı.
 
AvEG-Kon Eşbaşkanları Cumartesi Strasbourg'da yapılan eyleme güçlü katılım sağlanması gerektiğini belirtti.
 
Bugün son etabın da yürünerek Luxemburg'dan gelen kolla Strasbourg'da birleşecek olan yürüyüşçüler, AK ve CPT önünde bir miting gerçekleştirecek.
 
16 Şubat Cumartesi günü ise Strasbourg'da büyük bir miting ve yürüyüş gerçekleştirilecek.