2 Mayıs 2024 Perşembe

Baran Serhat Serêkaniyê'de anıldı

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için taziyeler kabul ediliyor. Taziyenin yapıldığı yerde Bayram Namaz için anma gerçekleştirildi.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin bombalı saldırısında yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) için Serêkaniyê'de taziye gerçekleştiriliyor. Taziyenin yapıldığı yerde Bayram Namaz için anma gerçekleştirildi.
 
Anmaya Kongre Star, Şehit Aileleri Kurumu, Halkların İradesi Partisi, Wejdi Sadun hareketinden Xalid İbrahim, YPG, YPJ komutanları, DKP/BÖG, DKP/ Birlik, TKP/ML-TİKKO, TKEP/L, MKP, aydın ve yazarlar katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anmada, Bayram Namaz'ın yoldaşlığı, kapsayıcılığı, birleşik mücadeleye verdiği öneme ilişkin konuşmalar yapıldı. Konuşmalarde Bayram Namaz'ın Rojava devrimi ile bütünleşen yanını yine Rojava devriminin sorunları için sürekli tartışmalar yürüterek devrimi daha ileri bir yöne taşımanın gereklerine göre hareket ettiği vurgulandı.
 
Gerçekleştirilen bu saldırının bütün Ortadoğu halklarını sadece Kürt halkını değil Rojava'da yaşayan bütün halkların hedef alındığını Rojava devrimini geriletmeye yönelik bir saldırı olduğu ifade edilen anmada, bütün bu saldırıların nedeninin birleşik mücadelenin önüne geçilmek istendiği kaydedildi.
 
Bayram Namaz'ın verdiği mücadele Rojava devriminin daha fazla büyütülmesi ile taçlandırılacağı belirtilen anmada, bu bilinç ile herkesin üzerine düşen sorumluluğu gerçekleştirmesi ve Rojava devrimini büyütmek gerektiğini belirttiler. Rojava'da bulunan Suriye'li komünistler, Bayram Namaz'ın mücadelesinin kendilerine örnek olduğunu, yolunun takipçisi olacaklarını ifade ettiler.
 
Diğer yandan Dirbesiye ve Qamişlo kentlerinde bulunan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu'nda da taziyeler kabul edildi.