17 Mayıs 2024 Cuma

Baran Serhat Brüksel'de anıldı

Rojava'da Türk devleti ve bağlı çeteleri tarafından katledilen MLKP Merkez Komite Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Brüksel'de anıldı.
Rojava'da Türk devleti ve bağlı çeteleri tarafından katledilen MLKP Merkez Komite Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat), Brüksel'de düzenlenen etkinlikle anıldı.
 
Kürt Kültür Derneği'nde yapılan anma, MLKP adına yapılan konuşma ile başladı.
 
Konuşmada "Baran Serhat'ın zaferler kuşağının önder temsilcisi" olduğu belirtilirken, halkların birleşik devriminin önemli bir kadrosu olduğu vurgulandı.
 
Baran Serhat'ın, MLKP'nin Rojava'daki savaşımının da önderliğini yürüttüğüne dikkat çekilirken, "IŞİD'in yenilgiye uğratılması, göç eğilimine set çekilmesi, Rojava devriminin savunulması, halkın devrime ve kurumlarına sahip çıkması, Rojava halklarının kardeşçe demokratik birliği için tüm güç ve yeteneklerini seferber etti. Parti taburlarının kuruluşundan, kitle çalışması örgütlerinin kuruluşuna değin bir dizi konuda coşkulu çalışmalar yürüttü" denildi.
 
Baran Serhat'ın özel olarak hedef alındığı belirtilen konuşmada, şu ifadeler yer aldı: "Türkiye-Kürdistan ve bölge halklarının bu aşağılık düşmanları, aynı zamanda, bu katliamla, partimizin savaşım iradesini zaafa uğratmayı, devrimci iddialarımızı zayıflatmayı, Türkiye-Kürdistan birleşik devriminin köprüsü olma kararlılığımızı ve bölge devrimi yönelimimizi kırmayı umut ediyorlar. Boşuna! Partimiz işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşunun, halklarımızın özgürlük ve eşitliğinin feda bölüğü olarak, kentlerde ve dağlarda savaşımını daha büyük bir kararlılıkla sürdürecek, devrimcilerin ve halkımızın dökülen kanlarının hesabını sormak hattından bir milim bile sapmayacaktır. Bu, Baran Serhat yoldaşa ve onun şahsında, devrim için toprağa düşmüş tüm yoldaşlara ve devrimci yoldaşlara sözümüzdür. Partimiz, bir feda bölüğü olduğu kadar, bir Baran Serhat'lar fideliğidir. O fidelik daima canlı kalacaktır."
 
Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
MLKP KKÖ komutanlarından Viyan İsyan da bir video mesaj gönderdi. Viyan İsyan, Avrupa'da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı göçmenleri, halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesine daha fazla katılmaya çağırdı. Devrimcilere de "Sıradanlığa teslim olmayın, sınırlarını aşın" çağrısını yaptı.
 
Baran Serhat'ın sevdiği şiirlerin okunduğu anmaya, TKP/ML TİKKO adına konuşma yapıldı. Konuşmada, Baran Serhat ile birlikte İtalyan savaşçı Lorenzo Orsetti de anıldı.
 
Emek ve Özgürlük Cephesi ile BÖG'ün mesajının okunduğu anmada, katılımcılar Baran Serhat ile ilgili anılarını da paylaştı.