26 Nisan 2024 Cuma

Ayşe Tuba Arslan'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis

Eskişehir'de Ayşe Tuba Arslan'ın satırla katleden Yalçın Özalpay'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Eskişehir'de Ayşe Tuba Arslan'ı satırla katleden Yalçın Özalpay'ın yargılandığı dava Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görüldü. Tutuklu sanık Yalçın Özalpay bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Ayşe Tuba Aslan'ın annesi Serdar ve babası Meral Sondikme, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda avukat duruşmaya katıldı. Kadın örgütleri de duruşmayı takip etti. 

Son savunmasını yapan sanık Özalpay, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığı "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca, sanığa "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun"a muhalefet suçundan 2 ay hapis cezası verildi.

NE OLMUŞTU?
Vişnelik Mahallesi'ndeki anaokulunda yardımcı personel olarak çalışan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim 2019'da mesai bitiminde evine dönerken 6 ay önce boşandığı Yalçın Özalpay'ın saldırısına uğradı.

Ağır yaralanan Arslan hastaneye kaldırılmış, 44 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Arslan'ın katlettikten sonra kaçmaya çalışan Yalçın Özalpay, çevredikler tarafından darp edilmişti. Özalpay, hastanedeki iki gün süren tedavinin ardından tutuklanmıştı.