5 Mayıs 2024 Pazar

Aydın Sağlık Platformu sağlıkta şiddeti kınadı

Aydın Sağlık Platformu, İzmir Bornova'daki bir sağlık ocağında hekime dönük yaşanan saldırıya açıklama yaparak tepki gösterdi.
Aydın Sağlık Platformu, İzmir Bornova Yunus Emre 29 No'lu Aile Sağlık Merkezinde sağlıkçılara yönelik saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
 
"Sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmiyor" denilen açıklamada, tüm sağlık çalışanlarının mesleklerini güvenli ortamlarda gerçekleştirmelerinin sağlanması için bir an önce yasal düzenlemelerin yapılması ve önleyici tedbirler alınması gerektiği belirtildi. Açıklamada "Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır" ifadelerine yer verildi.
 
Bu konuda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm girişimlerin hızla yapılması ve tam bir yönetsel kararlılık gösterilmesi talep edilen açıklamada şöyle denildi: "Sağlık çalışanları; güvenli, huzurlu ortamda sağlık hizmeti sunmak istemektedir. Vatandaşlarımızın hak ettikleri sağlık hizmetini alabilmelerinin de en temel yolu bu güvenli ortamdan geçmektedir. Aydın Sağlık Platformu olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve sağlıkta şiddet ile mücadelemizi her geçen gün güçlendirerek sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz."