19 Mayıs 2024 Pazar

Avusturya ve Hamburg'da Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu

Avusturya'nın başkenti Viyana ve Almanya'nın Hamburg kentinde Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu.
Avusturya'nın başkenti Viyana ve Almanya'nın Hamburg kentinde Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu.
 
Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan bir toplantı ile açlık grevi direnişleri ile dayanışmak ve Öcalan'a yönelik Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu.
 
Viyana Demokratik Toplum Merkezi'nde AvEG-Kon, ADHD, CİK, Civaka Azad, Avesta, KOMintern, ATİK-VTİD, AKM'nin katıldığı toplantıda AABF'de gözcü olarak yer aldı.
 
Platform yaptığı kuruluş toplantısında merkezi planlamaya göre Avusturya'daki gelecek dönemdeki eylem ve etkinliklere yönelik ortak bir planlama belirledi.
 
Toplantıda, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Strasburg'daki açlık grevi eylemleri başta olmak üzere, dünyanın diğer noktalarında devam eden Viyana'da 26. gününde olan açlık grevi eylemlerinin güçlü şekilde sahiplenilmesi ve Avusturya kamuoyuna yansıtılması için çalışmalara hız verileceği ilan edildi.
 
Buna göre platformun koordinasyonu belirlenirken, basın, dış ilişkileri hukuk ve sağlık alanlarında komiteler oluşturuldu.
 
2 Mart Cumartesi günü saat 15.00'te Viyana Ballhausplatz'tan başlayacak "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım" yürüyüşünün de somut planlandığı toplantıda süren açlık grevlerini bütün demokratik kamuoyunun sahiplenmesi yönünde çağrı yapıldı.
 
15-16-17 Mart tarihlerinde bilgilendirme çadırının düzenleneceği bilgisi verilirken, yapılan eylem ve etkinliklere güçlü sahiplenme duygusuyla katılım çağrısı yapıldı.
 
HAMBURG'DA DA PLATFORM KURULDU
 
Almanya'nın Hamburg kentinde de Tecride Karşı Yaşam Platformu kuruldu.
 
Hamburg DKTM'de bir araya gelen inisiyatif temsilcileri, neler yapılabileceğini tartıştı.
 
Hamburg DKTM, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, ATIK, ADHK, AGIF, KKP, MIG-Zentrum, Karakoçan Belediye eski Başkanı Burhan Kocaman, KNK Temsilcisi Serhat Çetinkaya'nın katıldığı toplantıda açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kamuoyu ile daha güçlü paylaşılması gerektiği belirtildi.