5 Mayıs 2024 Pazar

AvEG-Kon'un açlık grevi 3. günde

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon) tecrit ve faşizme karşı başlattığı açlık grevi bugün 3. gününde. Köln'de kurulan bir çadırda devam eden eyleme bir Basklı ve 2 Alman enternasyonalist de katılıyor.
AvEG-Kon’un Almanya’nın Köln kentinde tecrit ve faşizme karşı başlattığı açlık grevi 3.günde coşku ve kararlılıkla sürüyor. Açlık grevi direnişçileri 2. günde yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
 
Dün açlık grevini ziyaret edenler arasında ADHK ve Nav-Dem'liler vardı. Direnişçileri çadır alanında ziyaret eden ADHK, Nav-Dem ve onlarca kişi siyasal süreç, seçimler ve başta Leyla Güven’in direnişi olmak üzere, birçok alanda süren açlık grevi direnişi üzerine sohbetler yaptı, halaylar çekti. Mücadelenin büyütülmesinin gereği üzerine vurgular yapıldı. Köln Nav-Dem Eş Başkanları AvEG-Kon’un eylemini süreci birlikte omuzlamak açısından anlamlı bulduklarını belirtti.
 
 
Açlık grevi direnişçileri dün Alman televizyonu WDR ile yerel basına dosyalar ileterek, Türkiye, Kürdistan ve dünyanın bir çok yerinde süren açlık grevlerine dair bilgilendirme de bulundu.
 
Akşam açlık grevi çadırında günü değerlendiren direnişçiler, bugünün de planlamasını yaptı. Bugün sendikaları ve bazı kurumları ziyaret edecek olan direnişçiler akşam iki ayrı tv programı gerçekleştirecek.
 
Açlık grevi direnişinin özgün yanlarından biri de katılımcıların farklı uluslardan olması. Ağırlıklı olarak Kürt ve Türk halkından olan 14 direnişçi arasında bir Basklı ve iki Alman da bulunuyor.
 
İki açlık grevi eylemcisi şunları söyledi:
 
Carlos: Leyla Güven’in direnişi Almanya’da devrimci hareketin büyük kesimi tarafından, aktif dayanışma göstermeleri bir yana, görmezlikten geliniyor. Almanya’da ve Avrupa’da bir devrimci olarak bu açlık grevi direnişinde yer almayı çağımızın en önemli güncel görevi olarak görüyorum.
 
Eylem: Büyük bir direngenlikle hedefe kilitlenmiş olarak direnişimizi sürdürüyoruz. Avrupa’nın birçok noktasında açlık grevlerinin taleplerini yaymaya çalışıyoruz. Tecrit işkencesine karşı eylemlerimiz bundan sonra da sürecek.