5 Mayıs 2024 Pazar

AvEG-Kon'un açlık grevi 2. gününde ziyaretlerle sürüyor

AvEG-Kon'un tecride ve faşizme karşı Köln'de başlattığı açlık grevi 2. günde sürüyor.
AvEG-Kon'un tecride ve faşizme karşı Köln'de başlattığı açlık grevi 2. günde sürüyor. İlk günü açılan çadırın çevresinde bildiri dağıtan, konuşmalarla halkı bilgilendiren ve arada müzik eşliğinde halaylar çeken katılımcılar, akşamda gelen ziyaretçilerle birlikte siyasal süreç ve seçimler konulu bir forum gerçekleştirdi.
 
Forumda Mart ayının direnişler ayı olduğu, bu yıl da tecride karşı süren mücadelenin 8 Mart günü sokağa çıkan kadınların mücadelesi ve kadın greviyle, Newroz'da sokağa çıkan yüzbinlerin direnişi ile güçlendiği vurguları öne çıkarken, 1 Mayıs'a doğru evrilen süreçte mücadelenin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Tecridi kırma mücadelesinin faşizmi yenmekte önemli bir yerde durduğu değerlendirmelerinin yapıldığı forumda, seçimlere dair de değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Faşist diktatörlüğün tüm olanaklarını devreye sokarak, faşist saldırılarla HDP'yi devre dışı bırakmaya çabalamasına rağmen, Kürdistan'da kayyum sisteminin yenilgiye uğratılması, batıda AKP'ye itiraz edenlerin çoğalması ve AKP'nin birçok belediyeyi kaybetmesinin AKP'ye bir yenilgi yaşattığını belirten katılımcılar, ancak önemli olanın bundan sonraki pratik sürecin örülmesi ve birleşik mücadelenin büyütülmesi olduğunu ifade edildi.
 
Açlık grevinin ikinci gününde sabah çadır çevresinde ve kentin işlek iki meydanında bildiri dağıtımı yapan açlık grevcilerinin eylemi gelen ziyaretçilerle sohbetlerle sürüyor.
 
Açlık grevinin katılımcıları arasında Alman ve Katalan halkından da aktivistler bulunuyor.