29 Mart 2024 Cuma

AvEG-Kon: 20. yılında komploya ve tecride karşı Strasburg'a

AvEG-Kon, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilişinin 20. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplenmek, tecride hayır demek için tüm ilerici, devrimci güçleri 16 Şubat Cumartesi günü Strasburg'da buluşmaya çağırıyoruz" dedi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilişinin 20. yılı dolayısıyla açıklama yaptı. 
 
HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi talebiyle başlattığı açlık grevi direnişinin 100 gündür sürdüğü ifade edilen açıklamada, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komployla esir alınıp faşist Türk devletine teslim edilmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Komplo ile Kürt özgürlük hareketi tasfiye edilmeye, Kürt halkının sömürgeciliğe başkaldırısı yok edilmeye çalışıldı" diye kaydedildi.
 
Açıklamada, "Aradan geçen 20 yıllık süreçte faşist Türk devletinin tüm katliamlarına, vahşiliklerine rağmen, Kürt halkının özgürlük mücadelesi devam etti. Türk devletinin hevesleri kursağında kaldı. Bundandır ki, İmralı'da esir tuttuğu Kürt halk önderi üzerinde mutlak tecrit uygulamakta, hiç kimse ile görüştürülmemektedir" denildi.
 
Leyla Güven'in büyük bir irade sergileyerek başlattığı açlık grevi direnişinin onlarca hapishaneye yayıldığını, Hewler'den Galler'e, Strasburg'a ve daha birçok yere yayılan açlık grevi direnişçilerinin haklı talebi olan "tecride son verilmesi" eylemleri, Basel'den, Luxemburg'dan, Mannheim'den Strasburg'a başlatılan direnişçilerin elinde bayrak olduğunu belirten AvEG-Kon, "Sömürgeci faşist Türk devletinin halklarımıza ve onun öncü güçlerine yönelik topyekûn tasfiye saldırısının bir parçası olan tecridin parçalanması, diktatörlüğü sarsacak ve yıkılışını hızlandıracaktır" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"AvEG-Kon olarak, tecridi parçalamak için Leyla Güven'in direnişini, Strasburg, hapishaneler ve dört bir yanda sürdürülen açlık grevi direnişleriyle ortak mücadelemizi Basel-Strasburg yürüyüşünde yerimizi aldığımız gibi, sürdüreceğiz.
 
"15 Şubat komplosunu 20. yıldönümünde bir kez daha protesto etmek, Leyla Güven'in sürdürdüğü direnişin, Strasburg'daki açlık grevi direnişçilerinin taleplerini sahiplenmek, tecride hayır demek için tüm ilerici, devrimci güçleri 16 Şubat Cumartesi günü Strasburg'da buluşmaya çağırıyoruz.
 
"Alman devletinin faşist Türk devletiyle geliştirdiği işbirliği sonucu Kürt yayınevlerine getirdiği yasağı kabul etmediğimizi, AB devletlerinin faşist diktatörlüğe sundukları desteği lanetlemek, Avrupa Konseyi ve CPT gibi kurumların tecrit ve açlık grevleri karşısındaki sessizliklerini kınamak için Strasburg'da güçlü bir buluşma gerçekleştirelim."