3 Mayıs 2024 Cuma

Asya: Türk devleti halkların kazanımlarına saldırıyor

Qamişlo'daki halk toplantısında konuşan Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) temsilcisi Bêrîtan Asya, Rojava devriminin kendi öz örgütlülük sürecine dayanarak büyüdüğünü belirtti, Türk devletinin Rojava devrimini boğarak dört parça Kürdistan ve tüm ezilen halkların kazanımlarını yok etme stratejisi izlediğini vurguladı.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) ve PYD, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentindeki Xerbi Mahallesi'nde siyasi durum ve savunma konulu bir halk toplantısı gerçekleştirdi. 
 
Ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başlayan toplantının açılış konuşmasını PYD yöneticisi Xalid İbrahim yaptı. 
 
Konuşmasında komün ve meclis örgütlenmelerinin önemine dikkat çeken Ciwan, tüm halkı bu süreçte daha güçlü bir şekilde örgütlenmeye çağırdı.
 
SYPG temsilcisi Bêrîtan Asya son siyasi sürece dair değerlendirmeler yaptı. Rojava devriminin kendi öz örgütlülük sürecine dayanarak büyüdüğünü ifade eden Asya, Türk devletinin Rojava devrimini boğarak dört parça Kürdistan ve tüm ezilen halkların kazanımlarını yok etme stratejisi izlediğini vurguladı. 
 
Beritan Asya, halkların, emperyalist ülkelerin tutumundan çok bu süreçte daha fazla kendi öz savunma mekanizmalarını geliştirerek Türk devleti ve emperyalist güçlerin saldırılarına karşı devrimci halk savaşı doğrultusunda kazanılmış mevzilere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 
 
HPC sorumlusu Nujîn Qamişlo konuşmasında öz savunma ve önemine dikkat çekti. Öz savunmanın temel bir insan ihtiyacı olduğunu kaydeden Qamişlo, “Bugün bu savaş halkların iradesi dışında emperyalistlerin çıkar dengeleri doğrultusunda yürütülen bir savaştır, iktidarlar kendi saltanatını kurmaya çalışırken bizim binlerce şehidimizin kanı uğruna kazandığımız kazanımlarımızı onlara teslim etmeyeceğiz. Kendi değerlerimizi sonuna kadar savunacağız” dedi. 
 
Qamişlo, halkı öz savunma kurumlarında örgütlenmeye çağırdı, "7’den 70’e herkes bu saldırılara karşı kendi hazırlıklarını yaparak öz savunmayı güçlendirmelidir" diye konuştu.
 
Toplantı halkın soru ve görüşlerini dile getirmesi ile son buldu.