19 Mayıs 2024 Pazar

Almanya'da kadına yönelik şiddete karşı imza kampanyası

Alman Profesör Kristina Wolf Almanya'da son aylarda yaşanan kadın cinayetlerine tepki çekmek için imza kampanyası başlattı.
Alman Profesör Kristina Wolf Almanya'da son aylarda yaşanan kadın cinayetlerine tepki çekmek için imza kampanyası başlattı. Kampanya da Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley ve Aile ve Kadın Bakanı Franziska Giffey'e seslenen Wolf, kadın cinayetlerini önlemek için ne zaman derhal harekete geçilmesi gerektiği çağrısını yapıyor.
 
Son aylarda Alman basınında öne çıkan konulardan bir tanesi kadın katliamları. Kristina Wolf'a göre ise komşu ülkelerde yaşanan katliamlara gösterilen ilgi Almanya içindeki kadın cinayetlerine yönelik gösterilmiyor. Verilere göre Almanya'daki kadın cinayetleri Almanya'ya komşu ülkelerdekine göre katbekat fazla. Aile ve Kadın Bakanlığı'nın yayınladığı istatistiklere göre Almanya'da yaşayan her dört kadından biri sevgililerinden ya da eşlerinden en az bir kere şiddet görmüş. 364 kadın ise erkekler tarafından katledilmiş.
 
Alman Profesör Wolf başlattığı basın açıklamasında, kadınlara yönelik katliamın durdurulmasının bakanlığın da sorumluluğunda olduğunun altını çizerek, 2019'un ilk aylarında da devam eden kadın katliamlarını önlemeleri için Adalet Bakanlığı ve Kadın ve Aile Bakanlığı'nın harekete geçme çağrısı yaptı.
 
2019 Ocak ayının ilk iki haftasında 10 kadının eşleri ya da sevgilileri tarafından katledilmesine seyirci kalmamak için harekete geçilmesi gerektiği belirtilen “Kadın cinayetlerini durdurun #saveXX” başlıklı imza metninde; hayati tehlikesi olan kadınlara özel koruma tahsis edilmesi, kadın kıyımına karşı ve kadınların şiddetten uzak yaşamaları için daha güçlü yasal düzenlemeler ve konuyla ilgili verilerin eyaletler üstü bir havuzda toplanması, değerlendirilmesi ve sonuçlar çıkarılması noktalarında çağrı yapılıyor. 56 bin destekçinin imzasının olduğu Trans ve CİS kadınları da kapsayan kampanyaya buradan ulaşılabilir.