25 Nisan 2024 Perşembe

AGİF: NATO halkların güvensizliğidir, istemiyoruz

NATO?yu ve buna bağlı organize edilen tüm zirveleri protesto ettiklerini, lağvedilmesini, dağıtılmasını isteyen AGİF, "Her dilden ve ırktan tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimcileri zirve tarihlerinde gerçekleştirilecek olan protesto eylemlerine katılmaya; halkların zirvesine güç vermeye çağırıyoruz" dedi.
Almanya’nın Münih kentinde her yıl düzenlenen NATO Güvenlik Zirvesi’nin bir yenisi 15-17 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Emperyalist kapitalist dünyanın efendilerinin ve işbirlikçilerinin biraraya geleceği zirvede, güç ilişkilerine ve dengelere bağlı olarak kartlar yine karılacak, Suriye’den İran’a, Venezuela’dan Sudan’a çeşitli dünya halklarının kanı güvenlik zirvesi adı altında pazarlık konusu yapılacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) "Onlar için güvenlik olacak olan Zirve, dünya halkları için ise bir o kadar güvensizlik" dedi.
 
AGİF, "Sosyalist Sovyetler Birliği’ne karşı oluşturulmuş olan NATO, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla birlikte kısa bir süre hedefsiz kaldı. Hangi hedeflerle varolmaya devam edeceğini bir dönem kestiremeyen bu kanlı kuruluş, çok kutuplu dünyaya geçişle birlikte özelde ABD’nin, genelde ise O’nu oluşturan devletlerin rakip emperyalist-kapitalist devletlere karşı kullandığı bir savaş makinesi, tehdit unsuru halini aldı. Yugoslavya’nın parçalanması, Afganistan’ın işgal edilmesi ve Libya’nın kan denizine boğulmasında temel rol oynadı. Başta Rusya ve Çin olmak üzere, rakip emperyalist devletlere karşı elde hazır bekletilirken, savunma adı altında dünyanın birçok ülkesine kurulmuş üsleriyle, konuşlandırılmış ateşlenmeye hazır gelişkin füzeleriyle dünya halklarını tehdit etmeye devam ediyor" diye belirtti.
 
Sayısız icraatlarıyla NATO, ABD ve diğer emperyalist devletlerin bir savaş makinesi olduğunu defaatle kanıtladığını ifade eden AGİF, "Dünyada insanlığın açlık ve yoksulluk içerisinde kıvrandığı bir süreçte, dünya gelirinin önemli bir kesiminin emperyalistler eliyle silaha ve silahlanmaya yatırılmasının bir nedeni de NATO ve O’nun gibi kuruluşların varlığıdır. Bugün eğer Afrika’da insanlık susuzluktan ölümle pençeleşiyorsa, Latin Amerika ve Asya’da açlık hergün onbinlerce insanın yaşamına maloluyorsa, Avrupa ve Kuzey Amerika sokaklarında sosyal adaletsizlik büyüyor, ırkçılık can almaya devam ediyorsa ve Ortadoğu kangölüne dönmüşse, bunun baş sorumlularından biri de tabi ki NATO’dur. Bu nedenle NATO halkların güvenliği değil, bilakis güvensizliğinin nedenidir" diye kaydetti.
 
NATO’yu ve buna bağlı organize edilen tüm zirveleri protesto ettiklerini, lağvedilmesini, dağıtılmasını isteyen AGİF, "Her dilden ve ırktan tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimcileri zirve tarihlerinde gerçekleştirilecek olan protesto eylemlerine katılmaya; halkların zirvesine güç vermeye çağırıyoruz" dedi.