26 Nisan 2024 Cuma

Yunanistan, Faslı mültecilere işkence yapıp geri itti

Yunanistan'ın geri ittiği Faslı mülteciler para ve cep telefonlarına el konulduğunu, işkence yapıldıktan sonra Meriç Nehri üzerinden bota bindirilerek geri gönderildiklerini anlattı.

Edirne'den Yunanistan'a geçen Faslı mültecilere işkence yapan, para, değerli eşyalar ve kıyafetlerine el koyan Yunanistan sınır polisi, zorla bota bindirerek Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye geri itti.

'BİZE İŞKENCE ETTİLER'
Yaşadıkalrını anlatan Faslı mültecilerden Omar Halimi, Yunan polisinin işkencesi sonucu sırtında derin yaralar oluştuğunu söyledi. Daha iyi bir yaşam için Avrupa ülkelerine gitmek için Yunanistan'a geçtiklerini anlatan Halimi, "Yunanistan'a geçtik orada Yunan askerleri ve polisleri bizi yakaladı, insan gibi bir muamele görmedik. Bizi dövdüler, telefonlarımızı ve paralarımızı aldılar. İşkence ettiler. Bunları neden yaptıklarını bilmiyorum sadece hedefimiz Avrupa'ya gitmekti. Yunanistan'da bir şey yapmayacaktık zaten, sadece orayı güzergah olarak kullanmak istedik" dedi.

Mehdi Abboubı da Yunanistan'a geçtikten sonra 6 saat yürüdüklerini ve yakalandıklarını belirterek, "Bize çok kötü şekilde zulmettiler, kötü davrandılar. Üzerimizden kıyafetlerimize ve paramızı aldılar" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Yunanistan polisin işkencesine maruz kaldıklarını aktaran Abedelkarımı Roumane de işkence nedeniyle ayağını kaldıramadığını söyledi.