22 Ekim 2024 Salı

Young Struggle'dan Londra'da 'Kürdistan gecesi'

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın Londra'da düzenlediği "Kürdistan gecesi"nde, Kürdistan'ın tarihi ve kültürü üzerine paylaşımlar yapıldı.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, cumartesi günü Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da "Kürdistan gecesi" düzenledi. Enternasyonalist ve Kürt gençliğin bir araya geldiği etkinlikte, Kürdistan'ın kültürü ve siyasi durumu etraflıca tartışıldı.

30'dan fazla gencin katıldığı etkinlikte, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi ve Kürdistan'a özgü yemekler yenildi. Gece boyunca, Kürdistan'ın tarihsel direnişi, kültürel zenginlikleri ve günümüzde süren mücadeleler üzerine paylaşımlar yapıldı. Gerçekleştirilen sunumda, Kürdistan'daki baskılara karşı dayanışmanın önemi vurgulandı ve Young Struggle saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı.

Sunumda, Kürdistan'ın zorlu coğrafyasını tanıtmanın yanı sıra, bugüne kadar süren özgürlük mücadelesine dair ayrıntılı bilgiler verildi. Kürdistan halkının tarih boyunca karşı karşıya kaldığı baskılar, uluslararası dayanışmanın önemi ve Kürt gençlerinin bu mücadeledeki rolü üzerine konuşmalar yapıldı.

Etkinlik, Kürt halkının direnişini Kürtçe ve Zazaca şiirlerle anlatan performansların ardından, coşkuyla çekilen halaylarla sona erdi.