16 Eylül 2024 Pazartesi

Yasağa rağmen Kazım Koyuncu Abbasağa'da anıldı

Devrimci sanatçı Kazım Koyuncu ölümün 13. yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı. Anmayı Beşiktaş Kaymakamlığı'nın engellemek istemesine tepki gösteren sanatçının sevenleri, "Kazım isyandır engellenemez" dedi.
Devrimci sanatçı Kazım Koyuncu ölümün 13. yıl dönümde anıldı. Beşiktaş'ta bulunan Abbasağa Parkı'nda gerçekleştirilmek istenen anmaya Beşiktaş Kaymakamılığı yasakladı. Yasağa rağmen sanatçının sevenleri Koyuncu'yu Karadeniz'in ezgileriyle andı.
 
Abbasağa Parkı'na "İnsan ölür isyan kalır Kazım isyandır" yazılı ve Kazım Koyuncu'nun resminin yer aldığı pankart asıldı. "Kazım isyandır engellenemez", "Kazım Koyuncu ölümsüzdür" sloganları atıldı. Anmaya Çarşı taraftar grubu da katıldı.
 
İlk olarak Kazım Koyuncu ile birlikte Zuğaşı Berepe grubunda yer alan Mehmet Ali Beşli konuştu. Beşni, "Gayri hukuki, açıkça siyaseten verilen bir kararla bu etkinlik engellenmek isteniyor. Fakat bizim burda oluşumuz bu yasakların işe yaramadığının göstergesidir. Kazım değil Kazım'lar engellenemez" dedi.
 
"Kazım İsyandır" grubu üyesi Sıla Saltı basın metnini okudu. "Barış içinde bir dünyayı bütün insanlığa bütün kalbiyle dileyen, dostumuz Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 13. yılında da bir araya geldik" diyen Saltı, ancak Beşiktaş Kaymakamlığı'nın aslında politik olan keyfi bir engellemesi ile karşı karşıya olduklarını söyledi.
 
Saltı, "'Yerim yurdum yoktur benim, dünyada bir yerdeyim ben' diyen Kazım'ın kendisidir isyan, engellenemez. Dünyaya hiçbir şey bırakmamış insanlar bugün Kazım'ın ürettiği sevgiyi yok edebileceklerini sanıyorlar, ellerinde bulunan güçlerle bugün burada sadece sahne kurulmasına engel olabilirler. Kazım'ın ürettiği 3-5 kişilik olmayan sevginin çoğalmasına engel olamayacaklardır" dedi.
 
Koyuncu'nun 'Beni Çernobil değil Türkiye'deki sistem kanser etti' dediğini hatırlatan Saltı konuşmasına şöyle devam etti: "Kazım'ın bahsettiği sistem tam olarak bugün yaşadığımız sistemin ta kendisidir. Yerel yönetimler ve üstleri baş ve bakanları OHAL bahanesiyle sanatın önüne set çekebileceklerini, hafızalardan silebileceklerini düşünüyorlar. Bizler Kazım'ın dostları, sevenleri, yoldaşları ve onu özleyenler olarak bugün burada yapılmak istenen engellemelere karşı bir aradayız ve bir arada olmaya devam edeceğiz."