18 Eylül 2024 Çarşamba

Vatan Budak ailesi ve dostları tarafından anıldı

Suruç'ta katledilen anarşist Vatan Budak Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda, 33 Düş Yolcusu'nun izinden yürüyecekleri belirtildi.
Suruç katliamında hayatını kaybeden anarşist Vatan Budak, Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.
 
Anmaya Vatan Budak'ın ailesi, Suruç yaralarıları ve HDP, ESP, DAF katıldı. Anma saygı duruşu ile başladı. Saygu duruşunun ardından Vatan Budak'ın arkadaşı Caner Dağdelen konuştu. Dağdelen, "Oyuncaklarla gittiğimiz Suruç'ta patlamayla karşılaştık. Ambulanstan önce sivil polis araçlarıyla zırhlı araçlar vardı. Hepimizi birden katletmekti amaçları. Yetmedi yaralılarımızı ve tanıklarımızı sonrasında cezaevlerine attılar. Bizler mücadele sözü veriyoruz. Bizleri baskılarla yıldıramayacaklar" diye belirtti. 
 
HDP İl Yöneticisi İlkay Oflaz ise "Bizleri baskıyla zorla yıldırmaya çalışıyorlar. Bizleri katledelerek, gözaltı ve tutuklamalarla yıldıramadılar, yıldıramayacaksınız" dedi.
 
Suruç'ta yaralanan Yasin Can da devrim şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Can, "Şimdi Fırat arkadaşın mezarı başındayız. Ancak ölmüş olan o ve yoldaşları değildir. Barbar DAİŞ çeteleri ve işbirlikçileridir. Peki niye bize kıydılar. Çünkü çok iyi biliyorlar ki gençler bir olduğunda onların saltanatının sonu olacaktır. İşte bu yüzden Türkiye'nin batısından gelip Ortadoğu'da, Rojava'ya kurulacak olan bu köprüyü bombaladılar. Fırat arkadaş huzurunda 33 Düş Yolcusu'nun izinde olduğumuzu yineliyoruz. Zafer bizlerin olacak" diye konuştu.
 
ESP'li Zeynep Gerçek, SGDF'nin 'beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' şiarıyla başlattığı kampanya kapsamında İstanbul'dan Ankara'ya Antalya'dan Amed'e Sinop'a kadar pek çok şehirde yankı bulduğunu ifade etti. Gerçek, "Gezi'nin genç ruhunu Kobanê'deki genç ruhla birleştirmek, oradaki mücadeleye, kadın devrimine tanıklık etmek, onlarla dayanışmak, bir nebzede olsun bir su taşımak için SGDF'li gençler Kobanê'ye gittiler. Maalesef Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nde 33 Düş Yolcumuz IŞİD çeteleri tarafından katledildi" diye belirtti. Katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen davada bir adım yol katedilemediğini ifade eden Gerçek, "Bu katliamın üzeri diğer katliamlar gibi örtülmek isteniyor. Bizler sosyalistler olarak, genç sosyalist kadınlar olarak Vatan Budak'ın mezarı başında Vatan Budak'a ve yoldaşlarına bir kez daha söz veriyoruz. Dün olduğu gibi bugünde yarında adaleti haykırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Vatan Budak'ın babası Murat Budak ise "33 Düş Yolcusu'nun bize bıraktığı bayrağı yoldaşlarımız yere düşürmedi. Bu mücadele 3 yıldır sürüyor. 3 yıl değil 33 yıl olsa da biz katillerin peşinde olmaya devam edeceğiz. Aslında katilleri çok iyi tanıyoruz. Katledemedikleri yoldaşlarınızı gözaltına alarak geri adım atacağımızı zanneden faşist hükümet bir kez daha yanıldığını, bugün Türkiye ve  Kürdistan'da yaptığımız anmalarla gösterdi" dedi. Budak, "Çünkü biz haklıyız çünkü biz halkız. Halkı hiç bir güç yenemez. Bunu da onlara öğreteceğiz. Vatan şahsında 33 Düş Yolcumuzun bize bıraktıkları  emaneti sahipleneceğiz. Onların düşlerini yarım bırakmayacağız. Hiçbir düş yarım kalmayacak. Suruç için adalet herkes için adalet" diyerek konuşmasını sonlandırdı.