7 Eylül 2024 Cumartesi

Ukrayna: Rusya'nın düzenlediği füze saldırılarında 36 kişi yaşamını yitirdi

Ukrayna, Rusya'nın Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerini füze bombardımanına tuttuğunu, ülke genelinde en az 36 kişinin öldüğünü ve önemli bir çocuk hastanesinin vurulduğunu açıkladı. Rusya, suçlamaları reddederek, yıkıma Ukrayna hava savunma füzesinin sebep olduğunu kaydetti.

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın ülkesine düzenlediği yoğun füze saldırılarında ölenlerin sayısının 36, yaralı sayısının ise 166'ya yükseldiğini duyurdu.

Klimenko, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kiev, Kriviy Rig, Dnipro ile diğer şehir ve yerleşim yerlerine gündüz saatlerinde düzenlediği füze saldırılarına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

"Mevcut bilgilere göre, Kiev şehrinde 25, Ukrayna'nın diğer bölgelerinde 11 kişi öldü. 166 kişi de yaralandı" ifadesini kullanan Bakan Klimenko, Kiev'de saldırının düzenlendiği Ohmatdit Çocuk Hastanesi'nde enkaz kaldırma çalışmaların sürdüğünü belirtti.

'40'TAN FAZLA FÜZE ATEŞLENDİ'
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rus güçlerinin farklı şehirleri hedef alan 40'tan fazla füze ateşlediğini ve Ukrayna'nın farklı şehirlerindeki altyapı, ticari ve konut binalarına zarar verdiğini söyledi.

'KİEV REJİMİNİN AÇIKLAMALARI YANLIŞ'
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığından olaya ilişkin açıklama yapıldı. "Yıkıma şehirdeki bir uçaksavar füze sistemi tarafından fırlatılan bir Ukrayna hava savunma füzesi neden oldu" denilen açıklamada Ukrayna'nın NATO Zirvesi öncesi "daha fazla finansman sağlamak" istediği savunuldu.

Bakanlığın resmi Telegram kanalı üzerinden yapılan açıklamada, "Kiev rejiminin, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından sivil tesislere karşı kasıtlı olarak gerçekleştirildiği iddia edilen füze saldırısına ilişkin açıklamaları yanlıştır" denildi.

UKRAYNA, BMGK'Yİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya'nın, Kiev'de bir çocuk hastanesinin de dahil olduğu sivil altyapıyı vurması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) olağanüstü toplantıya çağırdı.