18 Eylül 2024 Çarşamba

TTB: Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a yapılan saldırıyı kınadı

TTB, yazılı açıklama yaparak meslektaşlarının uğradığı saldırıyı kınayarak, şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşması gerektiğini belirtti.
Türk Tabibler Birliği "Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkarılmalıdır" başlıklı bir açıklama yayımlıyarak, dün gece Urfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisim vurularak darp edildiği belirtti. 
 
Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşandığına dikkat çekilen açıklamada "Yetkililerin, aldıklarını iddia ettikleri önlemlere karşın bu sayıda kayda değer bir azalma olmamıştır. Tersine, özellikle acil servisler şiddetin kol gezdiği, sağlık çalışanlarının kendilerini emniyette hissedemedikleri, sağlık hizmetini güvenli ortamlarda veremedikleri yerler haline gelmiştir" denildi.
 
Bu durumun; sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir bir durum olmadığı belirtilirken, sağlıkta şiddetin toplumsal etkenleri vardır ve bunlar giderilmedikçe sağlık kuruluşlarını tam olarak güvenli ve huzurlu yerler haline getirmenin olanaklı olmadığı vurgulandı.
 
Kamu idaresinin sağlık kuruluşlarının ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için alması gereken özel önlemleri  al(a)madığı ve/veya bunların yetersiz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği'nin defalarca dile getirdiği sağlıkta şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılarak şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşmasını bir kez daha hatırlatıyor, bu talebimizden geri adım atmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.
 
Açıklamada, Sağlık kuruluşlarında güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.