7 Eylül 2024 Cumartesi

TSP: Piroğlu'nun özgürlüğünde ikinci etabı kazanmak için mücadeleye

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun 3 yıldır tutsak edildiği Sırbistan'da, ülkeyi terk etmeme koşuluyla serbest bırakılmasına tepki gösteren TSP, Piroğlu'na seyahat özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Sırbistan devletinin 3 yıl boyunca tutsak ettiği ve geçen günlerde mücadele sonucu serbest bırakılan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'na Sırbistan'ı terk etmeme koşulu getirilmişti.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) yaptığı açıklamada, Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmedikçe gerçek özgürlüğüne kavuşmuş sayılamayacağını vurguladı.

Açıklamada, Piroğlu'nun Sırbistan'da hala Türk devletine iade tehdidi altında olduğu belirtilerek, "Sırbistan devleti, Sırbistan'ı terk etmesi için hem belli bir süre tanımış hem de Sırbistan'ı terk etmesini engellemektedir. Bu süre dolduğunda, her an yine tutuklanma ve Türk devletine teslim edilme tehlikesi altında" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Sırbistan devletinin Piroğlu'nu hukuksuz ve keyfi bir şekilde elinde tutmaya devam etmek istediğini gösteren bu çelişkili tutumunu kınıyoruz ve kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Şimdi Piroğlu'nun seyahat hakkının önündeki engellerin kaldırılması ve Sırbistan'ı terk edebilmesinin koşullarının bir an önce sağlanması için mücadelenin sürdürülmesi gerekmektedir. Piroğlu, ancak kendi istediği bir ülkeye çıktığı zaman gerçek özgürlüğünü de kazanmış olacaktır. Bundan dolayı tüm devrimci ve ilerici kesimleri Piroğlu'nun istediği ülkeye çıkana kadar Piroğlu'na seyahat özgürlüğü talebiyle Sırbistan Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde eylemleri süreklileştirmeye çağırıyoruz."