18 Eylül 2024 Çarşamba

TRT'de kadrolaşma devam ediyor

Haber-Sen, TRT'de çalışan kamu emekçilerinin tasfiye edilmesine ilişkin basın açıklaması yaparak, siyasi iktidarın OHAL, KHK ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile TRT'de siyasi kadrolaşma faaliyeti başlattığını belirtti.
KESK'e bağlı Haber Sen, TRT'te çalışan kamu emekçilerinin tasfiye edilmesine ilişkin Genel Merkez binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan Haber-Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, OHAL KHK'ları ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile TRT'nin fiilen şirkete dönüştürüldüğünü belirterek, "TBMM'yi devre dışı bırakarak ülkeyi KHK'lar ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerle ile yöneten AKP, TRT tarihinin en büyük kadrolaşma harekâtını başlattı" dedi.
 
703 sayılı KHK ile TRT'de emekliliğe teşvik düzenlemesi adı altında 'İstihdam Fazlası Personel'in diğer kamu kurumlarına gönderilmesine ilişkin düzenleme yapıldığını hatırlatan Ustaoğlu, “TRT kapatılmıyor, küçültülmüyor ve özelleştirilmiyor ama 'İstihdam Fazlası Personel' yaftasıyla deneyimli bilgili birikimle TRT emekçileri 'Ya emekli ol, ya da diğer kamu kurumlarına gideceksin' denilerek 'atıl' hale getiriliyor" ifadelerini kullandı.
 
TRT'DE İKNA ODALARI OLUŞTURULDU
 
KHK çıktıktan sonra TRT'de değişim ofisi adı altında ikna odaları oluşturulduğuna değinen Ustaoğlu, “Emekliliği hak eden personel, emekli olmamaları halinde diğer kamu kurumlarına gönderilmekle tehdit ediliyor. Emekliliği henüz hak etmemiş kamu yayıncıları da iş güvencesi ile tehdit ediliyor; TRT emekçilerine, 'Emekli olmayanlar, diğer kamu kurumlarına gönderilmeyenler TRT'de kadrolu çalıştırılmayacak, Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel olarak istihdam edilecek' denilerek tehdit ediliyor. Kısacası TRT Emekçileri tehdit ediliyor" diye konuştu.
 
TRT FİİLEN ŞİRKETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
 
Ustaoğlu, KHK ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile TRT'nin fiilen şirkete dönüştürüldüğünü ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu düzenlemelerin hedefi; Bilgi, birikim ve deneyim sahibi birer kültür işçisi olan TRT emekçilerinin tasfiye edilmesi, iş güvencesinin ortadan kaldırılması, TRT'nin tek adamla bir şirket gibi yönetilmesi TRT'ye aktarılan kamu kaynaklarının hortumlatılmasının önündeki tüm engellerin kaldırılmasıdır.”
 
Ustaoğlu, Haber Sen olarak mücadeleye devam edeceklerini ve kurumlarına sahip çıkacaklarını söyledi.