18 Eylül 2024 Çarşamba

Tosun ve Farisoğulları'na destek devam ediyor

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şerife Çamçı, 24 Haziran seçimleri sonrasında devletin kendini yeniden yapılandırdığını belirterek halkın kendi taleplerinin onurlu mücadelesini yürüttüğünü söyledi.
HDP milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında açılan soruşturmaya bir tepki de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü'nden geldi. 
 
HDP Diyarbakır İl örgütü HPG’li Mehmet Yakışır’ın cenaze törenine katılan milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılması ve Yakışır’ın taziyesinin kurulduğu Lice Dercimt Taziye Evi’ne baskın düzenlemesine ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
Basın toplantısına HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları, HDP MYK üyeleri, HDP İl Eşbaşkanları Mehmet Şerif Çamçı ve Filiz Buluttekin, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Naşide Toprak ve HDP’li yöneticiler katıldı.
 
DEVLET KENDİSİNİ YENİDEN YAPILANDIRIYOR
 
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Şerife Çamçı, 24 Haziran seçimleri sonrası devletin kendisini yeniden yapılandırdığına dikkat çekerek “24 Haziran seçimleri ardından yeni bir dönemece girildi. Bizler HDP olarak seçim öncesi ve sonrasında seçimin önemine, Türkiye tarihi için nelere yol açabileceği endişelerine dikkat çektik” dedi. 
 
Çamçı, Türkiye halklarının hak etmediği bir durum ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Çamçı “Bu halk kendi hak ve taleplerinin onurlu mücadelesini yürütüyor. Bu tür yaklaşımlarla halkı engelleyemezsiniz” diye belirtti.
 
HDP’liler, açıklamanın ardından HPG’li Mehmet Yakışır’ın taziyesine katıldı.