18 Ekim 2024 Cuma

TKŞ'den Güney Kürdistan halkına KDP'ye oy vermeyin çağrısı

Komünist Devrimci Hareket, 20 Ekim günü Güney Kürdistan'da gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin açıklama yaptı. KDP'nin, Kürt halkına imha ve soykırım dayatan Tayyip Erdoğan ile işbirliği yaptığı hatırlatılan açıklamada, halka seçimlere katılarak oy hakkına sahip çıkma, KDP-Barzani ailesine oy vermeme çağrısı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Federe Kürdistan Bölgesi'nde 20 Ekim günü gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Güney Kürdistan'da seçimlerin KDP-Barzani ailesi tarafından yıllardır engellendiği hatırlatılan açıklamada, halka sandık başına gitme ve Kürt halkına imha ve soykırımı dayatan Türk burjuva devletiyle işbirliği içindeki KDP-Barzani ailesine oy vermeme çağrısı yapıldı.

'KDP KÜRDİSTAN HALKLARININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE İHANET ETTİ'
20 Ekim'de yapılacak seçimlerinde, Kürdistan topraklarını ve onurunu satan KDP-Barzani çizgisinin, halkın işgalcileri kabul etmeyeceğini bildiğini ve kaybetme telaşına kapıldığını belirten TKŞ, "Barzani ailesinin tahakküm altına aldığı KDP, Türk devleti ve emperyalist güçlerle işbirliği çizgisine girdi. KDP, Kürdistan halklarının özgürlüğü için verilen mücadeleye ihanet etti. KDP, yurtseverlik gömleğini çıkarıp, Kürt düşmanlarıyla kol kola girdi. KDP, federatif statü ile birlikte elde edilen ulusal kazanımları, kapitalist gelişmeyi esas alan bir burjuva parti olma yolunda feda etti. KDP'nin artık; halkımızın dili, kültürü, geleneği, tarihi, Kürdistan toprağının korunması veya ulusal güçlerle birlik yapmak gibi derdi yoktur" dedi. 

'BARZANİ AİLESİ DAHA FAZLA ZENGİNLEŞMENİN DERDİNDE'
KDP'nin Kürdistan topraklarında burjuvazinin çıkarlarını temsil eden bir parti olduğunu, Barzani ailesinin de kaçak petrol satışından elde ettikleri paraları, yurtdışındaki banka hesaplarına yatırıp daha fazla zenginleşmenin derdinde olduğunu hatırlatan TKŞ, "Halkımızı, açlık ve yoksulluğa mahkum ettiler. Lüks şehirler inşa ediyoruz diyerek, kendi kasalarını doldurdular. Halkı borçlandırdılar. İşsizlik, çığ gibi büyüdü. Çaldıkları yetmedi, memur maaşlarına bile göz koydular. Öyle bir düzen kurdular ki; uyuşturucu ve alkol kullanımı, kadın bedeni ticareti, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ve sahtekarlık aldı başını gitti. Onlar, halkın ekmek parasını kendi akrabalarına ve yandaşlarına peşkeş çektiler" diye belirtti.

'HALK KDP-BARZANİ AİLESİNİN ERDOĞAN'IN KUKLASI OLDU DÜZENE İTİRAZ EDİYOR'
Barzani ailesinin kurdukları bu düzeni kaybetmekten korktuğu ve işgalci Türk devletinin desteğini alarak; zorbalık, rüşvet ve hile yoluyla koltuklarını terk etmeme gayretinde olduğu  vurgulanan TKŞ açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Gerillayı bahane edip Kürdistan topraklarına getirdikleri işgalciler, iktidar iplerini ellerine aldı. Türk devletinin istihbarat teşkilatı MİT, artık tüm KDP karakollarındadır. KDP'lilere ait tüm medya kuruluşları, sadece MİT'in istediği haberleri yayınlıyor. KDP-Barzani ailesi, faşist Erdoğan'ın kuklası oldu. Şimdi halk, bu düzeni görüyor. İtiraz ediyor.
"KDP-Barzani Ailesi, sömürgeci Türk devletine Başûrê Kürdistan topraklarının kapısını açtı. İşgal güçleri, KDP'nin yardımıyla Başûrê Kürdistan dağlarında tutunmaya çalışıyor. Faşist Türk devletinin isteğiyle, Behdinan bölgesinde 400 köy zorla boşaltıldı. Halkın evleri ve arazileri talan edildi. Türk devleti, bu köylere DAİŞ ve ÖSO çetelerini yerleştirmek istiyor. KDP'ye bağlı peşmerge ve özel birlikler; istihbarat, yol yapımı, askeri üs güvenliği ve gerilla güçlerine pusu kurma gibi görevlerle doğrudan işgal saldırılarının parçası oldu. KDP, Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına da ortaktır. Parastin ve MİT'in yetiştirdiği ajanların devrimin öncü kadroları ve askeri noktalara ilişkin istihbarat topladığı ortaya çıktı. Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik ekonomik ambargoda KDP'nin de eli vardır."

'KDP, KÜRDİSTAN AĞACININ İÇİNDEKİ KURTTUR'
Türk burjuva devletinin işgal alanlarını genişlettiği, KDP'nin bu suça ortaklık ettiği hatırlatılan açıklamada, Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin seçimlerden dört gün önce Türkiye'ye gelerek Erdoğan ve MİT başkanı ile görüştüğüne dikkat çekilerek, "Seçimi kaybederlerse, nasıl hile yapacaklarını öğrendiler. Faşist Türk devleti, seçimlerde hile yapmanın ustasıdır. Birlikte bir yol haritası çizdiler. KDP'nin seçim sonuçlarını kabul edeceği bile muammadır" denildi.

'ONURLU BAŞÛRÊ KÜRDİSTAN HALKI ARTIK YETER DEMELİ'
Yıllarca onur ve özgürlük için mücadele eden, bedel ödeyen, ulusal kazanımlar elde eden Güney Kürdistan halkına şu çağrı yapıldı: "Şimdi halkımıza imha ve soykırım dayatan faşist şef Tayyip Erdoğan ile işbirliği yapan KDP-Barzani ailesi ile hesaplaşmanın zamanı geldi. Halkımızın seçimlere katılması ve oy hakkına sahip çıkması önemlidir.
"20 Ekim, halkımıza yoksulluk dayatan, halkın açlıktan ölmesine göz yuman, petrol paralarını çalıp kasalarını dolduran bu hırsızlara tarihi bir ders vermek için bir fırsattır. KDP-Barzani ailesine gidecek her oy, Başûrê Kürdistan'ın işgaline onay vermek demektir. Halkımız, KDP-Barzani ailesinin ihanet çizgisine son vermelidir. Barzanilerin rüşvetle oyunuzu satın almasına izin vermeyin. Kürdistan topraklarının işgalcilere satılmasına 'artık yeter' deyin.
"Tevgera Komûnîst a Şoreşger (TKŞ) olarak, halkımızı Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadeleye daha güçlü sahip çıkmaya; bağımsızlık, onur ve özgürlük için mücadele eden yurtsever adayları desteklemeye çağırıyoruz. Artık yeter, Kürdistan topraklarını ve halkını satan KDP-Barzani ailesinin düzeni son bulmalıdır."