16 Eylül 2024 Pazartesi

Şık: İdam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, mecliste kayıt işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, son günlerde tekrar tartışılmaya başlanan idam konusuna değinerek, "İdam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir" dedi.
24 Haziran seçiklerinde milletvekili seçilenler Meclis'te kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor. Halkların Demokratik Partisi'den (HDP) milletvekili seçilen Ahmet Şık, Saruhan Oruç, Fatma Kurtulan kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.
 
'ÖNCELİĞİM DEMOKRATİKLEŞME VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLACAK'
 
Kayıt işlemlerinin ardından açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Biraz yer değiştirdik ama sanmayın ki benim işim bitti. Özlük haklarıyla ilgili sorunların ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Medyada şu anda yaşadığımız kirliliğin de bununla ilgili olduğunu çok iyi biliyorum. Meslektaşlarım sesi olacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Çok zor bir döneme girdik. Hepimizin daha çok çalışması gereken bir dönem. Özellikle demokratikleşme ve basın özgürlüğü konusunda" dedi.
 
Çocuk istismarına çözüm olarak tartışılan idam cezasına ilişkin konuşan Şık "İdam ile ilgili tartışma yapmak manasız bir şey, çünkü idam devlet eliyle tasarlanmış bir cinayettir. Herkesin karşı çıkması gerekir. Eğer suç önlenmek isteniyorsa bunun yolu bu tür cezaları popülizm üzerinden tartışmak değil, caydırıcı önlemleri almaktır" diye belirtti.
 
'ROZET TAKMAKLA VEKİL OLUNMUYOR'
 
Şık, "Kravat ve rozet takacak mısınız?" sorusuna, "Maalesef öyle; ama değişmesi için çabam olacak. Benim bir tane rozetim olacak, onu takınca görürsünüz. Benim için önemli olan o. Bir insanın vekil olduğunun göstergesi yakasına taktığı rozet değil. Bence yürüttüğü faaliyettir. Rozet takmakla vekil olunmuyor" yanıtını verdi.