17 Mayıs 2024 Cuma

SGDF ve Dev Güç sınavların öne çekilmesini protesto etti

SGDF ve Dev-Güç, sınav tarihlerinin öne çekilmesini Üsküdar ve Kadıköy'de yaptıkları eylemlerle protesto etti. Eylemlerde, öğrencilerin mağduriyet yaşayacağına dikkat çekildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev Güç), Üsküdar ÖSYM önünde ve Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda eylem yaparak, YÖK tarafından açıklanan sınav tarihlerini protesto etti.

"Ne geleceğimizi ne emeğimizi size emanet etmiyoruz" pankartlarının açıldığı eylemlerde, halka yönelik yapılan konuşmalarda online eğitim sistemine geçildiği günden bu yana Türkiye'de eğitim alanında birçok eşitsizliğin başgösterdiği kaydedildi. "Bunlardan biri de öğrencilerin bu sisteme yeterli düzeyde erişimin olmamasıdır. AKP'nin ideolojik propaganda yaptığı, Adnan Menderes'in idamının gösterildiği, cinsiyetçi ve miliyetçi içeriklerle doldurulan bu sisteme karşıyız" denildi. Sınavın erken bir tarihe çekilmesinden dolayı çok sayıda öğrencinin de mağduriyet yaşayacağı ifade edildi.

"Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim", "Gelecek biziz, gidecek sizsiniz", "Sınavlara inat yaşasın hayat" sloganlarıyla açıklamalar sona erdi.