7 Eylül 2024 Cumartesi

Şeyho Demir Köln'de anıldı

Yaşamını devrim mücadelesine adayan Şeyho Demir için Köln Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen anmada, örnek alınarak mücadelesinin süreceği kaydedildi. 

Almanya'nın Köln kentinde 14 Haziran 2024'te yaşamını yitiren Şeyho Demir için Köln Kürt Toplum Merkezinde anma düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan anmada sineviyon gösterisiyle hayatına dair kesitler sunuldu. Ardından yapılan konuşmada Şeyho Demir'in yaşamı hakkında bilgiler verildi.

Anmada yapılan konuşmalarda, "Yolculuğu TİP ile başladı. Daha sonra Maraş soykırımıyla Alevi demokratik mücadelesine başladı. 12 Eylül askeri Faşist darbesinde de mücadelesini sürdürdü. Antep bölgesinde Apocular hareketiyle tanıştı, 1987'de Halkın Emek Partisinde mücadelesini sürdürdü. TUHADER Marmara bölge yöneticiliği, İHD'de ve kayıplara karşı mücadelede aktif rol oynadı. '96 ölüm orucu ve açlık grevi direnişi, 2000 hapishaneler katliamlarındaki halkçı önderlik rolü, bitmek tükenmez mücadelesiyle bir mücadele yoldaşı oldu. Onun lügatında teslimiyet yoktu direniş ve umut vardı" denildi. 

Anmada ayrıca Şeyho Demir'in Halepçe katliamında İstanbul'da binlerce insana ulaşarak Saddam soykırımına karşı büyük bir dayanışma örneği sergilediği kaydedildi.

Ardından Nursel Aydoğan TUHADER çalışmalarında "Onu örnek bir abi olarak daima anacağız" dedi.

Şeyho Demir'i tanıyanlar söz aldı. Ardından lokma dağıtımıyla anma sona erdi.