Sendikacı Türkmen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Sırma Halı işçilerinin eylemindeki konuşması gerekçesiyle dün gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.
Hakları için eyleme geçen Sırma Halı işçilerinin eylemindeki konuşması gerekçesiyle BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in evi dün jandarma tarafından basıldı. Elektronik eşyalarına el konulan Türkmen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla gözaltına alındı.
Savcılık sabah saatlerinde adliyeye sevkedilen Türkmen'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti.
TÜRKMEN NE DEMİŞTİ?
Aylardır zamlı ücretlerini alamayan, son ay ücretleri ödenmeyen ve her ücret dönemi ücretleri geç yatırılan Şireci'ye bağlı Sırma Halı işçileri 9 Mart'ta iş bırakmış, 13 Mart günü Balıklı Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirmişti. İşçilerin ardından söz alan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "İşçiler aylardır maaşlarını düzenli alamıyorlar. Fazlasını değil sadece maaşının zamanında yatırılmasını istiyorlar. Karşılığında tehdit mesajları alıyorlar. İşçiler bir gün fatura ödemese üstüne faiz geliyor ama işçiye geç ödenen para aynı para. Bu ülkeyi var edenler, sırtında taşıyanlar fabrikalarda çalışan işçiler. İşçinin mesai ve zam farklarını bir an önce ödeyin. İşçileri tehdit etmekten vazgeçin. İşçileri insan yerine koymayı öğrenin" diye seslenmişti.