21 Mayıs 2024 Salı

Roboskili ailelerden Veli Encu tahliye edilmedi

Roboski katliamında kardeşi ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu ile Kumçatı Belediye eski Eşbaşkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin yargılandığı davanın 2b duruşmasında tahliye çıkmadı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 2011 yılında savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kardeşi Serhat ile birçok yakınını kaybeden Veli Encu, Kumçatı Belediyesi'nin eski Eşbaşkanı Mehmet Demir, HDP çalışanları Salih Kerçin, Mazlum Güzel ve Şehmus Kerçin'in tutuklu yargılandığı davanın 2. duruşması Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılanan 5 kişinin duruşması kimlik tespitiyle başladı. Duruşmada söz alan tutuklular, ilk duruşmadaki beyanlarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Tutuklu avukatları da müvekkillerinin tahliyesi ve beraatını talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, yargılanan 5 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Ocak’a erteledi.