27 Nisan 2024 Cumartesi

Reqa'da Newroz ateşi yandı

Reqa'da kutlanan Newroz'da, işgale karşı direnişin süreceği kaydedildi. Halklara mücadele çağrısı yapıldı. 

Reqa'da halklar Newroz ateşi etrafında buluştu. DAİŞ'in işgali döneminde işkence merkezi olarak kullandığı "11. nokta" olarak bilinen belediye stadında yüzlerce kişi bir araya geldi.

Barış Annelerinin Newroz ateşini yakmasıyla başlayan programda, Reqa Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hêvîn Îsmail, "Kürt, Arap, Süryani, Çerkez, Türkmen halkımızın özgürlüğünün ve dirilişin sembolü olan Newroz bayramını bir kez daha kutluyoruz" dedi. 

Özgürlük ve birlik içinde bir toplum inşa etmek için halkla birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen, Hevîn Îsmaîl, "Newroz yılımızı işgale karşı direnişimizi yükseltme ve işgal altındaki bölgeleri özgürleştirme yılı yapalım. İşgalciler kesinlikle yenilgiye uğrayacak" ifadelerini kullandı. 

Reqa Kantonu Halkların Demokratik Meclisi Eşbaşkanı Xalid Berkel, halkların Newroz bayramını kutladı. Berkel, "Her yıl 21 Mart Newroz'umuz, her türlü zulüm ve baskıya karşı özgür kültür çağı olarak yenileniyor. Çağın direnişçisi Mazlum Doğan ve arkadaşları, 'zulme ve teslimiyete hayır' dedi. Çünkü teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür" dedi.

Xalid Berkel, PKK lideri Abdullah Öcalan, YPG-YPJ-QSD savaşçılarının ve halkların Newroz direnişini selamladı. Zenûbiya Kadınlar Topluluğu Reqa Kantonu Meclisi üyesi Buseyna Ebdo konuşmasında Newroz'da barış ve özgürlük isteyen halkların iradesinin yenilendiğini söyledi.

Rojava'ya dönük işgal saldırılarına ve halkların direnişine dikkat çeken Buseyna Ebdo, "Bölge halklarının direnişinin, iradesinin daima işgalcilerden üstün olduğunu ve düşmanın kirli politikalarının boşa çıkarabileceğini gözler önüne serdi" dedi.