7 Eylül 2024 Cumartesi

Paris Olimpiyatları öncesi göçmenler sınır dışı ediliyor

Fransa hükümetinin milyarlarca avro yatırım yaptığı Olimpiyat Oyunları öncesi, göçmenler "barınma" iddiasıyla sınır dışı ediliyor. Kendilerine bilgi verilmeyen göçmenler, "Size rastgele bir bilet veriyorlar. Bilet Orléans'a gidiyorsa oraya gidiyorsunuz" dedi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 16 Nisan'da yakılan Olimpiyat ateşinin 26 Temmuz'da, bu yılın Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Fransa'nın başkenti Paris'e varması bekleniyor. Paris, 1900 ve 1924 Olimpiyatlarının ardından bu yıl üçüncü kez olimpiyat düzenliyor. 

MİLYARLARCA AVRO YATIRIM YAPILDI
Fransız hükümeti olimpiyatlar öncesi göçmenleri "barınma" iddiasıyla otobüslere bindirerek sınır dışı etti. Binlerce insanın kamplarda, barınaklarda kalmaya zorlandığı bir banliyö olimpiyat oyunları için hazırlandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "ülkenin ihtişamını sergileyecek" dediği Olimpiyat oyunları için 2.5 milyar Avro yatırım yaptığı buradan  2.7'si turizmden olmak üzere toplam 9 milyar Avro gelir beklediği belirtiliyor.

Hazırlanan üç senaryoya göre Paris Olimpiyatları'nın Fransa'ya en az 6.7 en çok 11.1 milyar, ortalama 8.9 milyar Avro katkı yapması bekleniyor. Paris Olimpiyatları'nda 61 bin 800'ü turizmde olmak üzere toplam 181 bin kişinin doğrudan çalışıyor ve çalışacak. 

'RASTGELE BİR BİLET VERİYORLAR'
New York Times'ta yer alan habere göre Paris'ten hükümet yetkilisi Christophe Noël du Payrat, geçen yıldan beri kentten çoğu bekar erkekler olmak üzere 5 bin kişinin tahliye edildiğini söyledi. Bu kişiler genellikle Lyon ve Marsilya gibi şehirlere gönderiliyor. Olimpiyat Köyü'nün yakınlarındaki terk edilmiş bir çimento fabrikasından tahliye edilen Mohamed Ibrahim, otobüsle Paris'e iki saatlik mesafedeki Orléans'ın dışındaki bir kasabaya götürüldüklerini söyledi. Otobüste bulunan diğer bir göçmen ise "Size rastgele bir bilet veriyorlar. Bilet Orléans'a gidiyorsa oraya gidiyorsunuz" dedi.