3 Mayıs 2024 Cuma

On binlerce İsrailli Netanyahu'nun istifasını istedi

İsrail'de cumartesi günleri düzenlenen gösterilere bu hafta da on binlerce kişi katıldı. Eylemlerde, esir takasının gerçekleştirilmesinin yanı sıra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun istifası istendi.

İsrail halkı, siyonist rejiminin Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarına ve ülke içinde uygulanan politikalara karşı bu cumartesi de sokaklardaydı. Tel Aviv, Hayfa, Berşeva, Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Kayserya, Batı Kudüs'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kentte on binlerce kişi sokaklara çıktı, hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi taleplerini dillendirdi.

Protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi oldu.

Eylemde Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşındı, caddede kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yapıldı.

ESİRLERİN YAKINLARI SAVUNMA BAKANLIĞI ÖNÜNDE
Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin yakınları da Savunma Bakanlığı önünde Netanyahu hükümetine tepkilerini dile getirdi.

Esirlerin bir an önce evlerine dönmesi için esir takasının gerçekleştirilmesini isteyen eylemciler, "Hepsi hemen eve", "Yardım" yazılı dövizler taşıdı, yaşananlardan Netanyahu'nun sorumlu olduğunu vurguladı. Eylemde sık sık "(Netanyahu) Bibi (esirleri) serbest bırak" sloganı atıldı.

Kaplan Caddesi'ndeki kitle de yürüyerek Savunma Bakanlığı önüne geldi. Binlerce kişinin buluşması sonucu bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

NETANYAHU'NUN EVİ ÖNÜNDE EYLEM
Eylem noktalarından biri de kuzeyde Kayserya kentindeki Netanyahu'nun konutunun önüydü. Netanyahu'nun konutu önünde bir araya gelen binden fazla kişi, hükümete istifa çağrısı yaptı, esirlerin getirilmesini için bir an önce anlaşma imzalanmasını istedi.

Pek çok kentte yapılan eylemlerde yollar ve kavşaklar göstericiler tarafından kapatıldı.