26 Nisan 2024 Cuma

Öğrenci ve velilere Erdoğan'ın mitingine katılma zorunluluğu

Erdoğan'ın 29 Mayıs'ta katılacağı miting için ilçe milli eğitim müdürlükleri öğrenci ve velilerin törene katılmasını zorunlu kıldı. 

İstanbul'un fethinin yıldönümü gerekçesiyle Atatürk Havalimanı'nda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 29 Mayıs'ta bir miting düzenlenecek. İstanbul ilçe milli eğitim müdürlükleri, öğrenci ve velilerin törene katılmasını zorunlu kıldı.

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen 26 Mayıs tarihli yazıda, "29 Mayıs günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapılacak olan fidan dikim etkinliği ve İstanbul'un fethinin 569. yılı kutlamalarında aşağıda ismi yazılı olan idareci ve öğretmenlerimizin görevlendirilmeleri müdürlüğümüzde uygun görülmüştür" denildi.

Milli İlçe Eğitim Müdürlükleri, her okulun toplam mevcudunun yüzde 20'si kadar katılım beklerken, bu konuda görevlendirilen bir okul müdürünün de WhatsApp grubunda geçen yazışma sonucunda törene katılmaları için öğretmen ve öğrencilere baskı kurduğu görüldü.

Öğretmen ve öğrencilere yapılan baskıya tepki gösteren Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu Şube Yöneticisi İsmail Demir de konuya dair yaptığı açıklamada, "Hani ‘okula, camiye, kışlaya siyaset girmezdi. Son sınıf öğrencilerinin sınav hazırlıkları, öğretmenlerin pazar günü planları zapturapt anlayışıyla yok sayılarak, iradesi dışında sorumluluk veriliyor. Bu uygulamayı eğitim alanına yapılan bir dayatma olarak görüyor ve sınav kaygılarının yaşandığı bu süreçte öğretmen ve öğrencilerimize izin yada görevlendirme anlayışını protesto ediyoruz" dedi.