30 Nisan 2024 Salı

ODTÜ öğrencilerinden çağrı

ODTÜ öğrencileri her yıl Devrim Stadyumu'nda yapılan şenliklerin engellenmesine karşı Fizik bölümü önünde bir araya gelecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Bahar Şenliği'nin rektörlük tarafından Devrim Stadyumu'nda yapılmasının engellenmesine karşı çıkmak için yarın saat 13.30'da Fizik bölümü önünde toplanacak.

Her yıl düzenlenen şenliği organize eden topluluk olan Uluslararası Gençlik Topluluğu imzasıyla üniversitenin öğrenci toplulukları tarafından yapılan çağrıda, "Bilindiği üzere rektörlük tarafından gelen bir mail ile ODTÜ. Bahar Şenliğimizin iki güne indirildiği ve Devrim sahnesi olmayacağı bildirildi. UGT olarak bu karara tamamıyla karşı olmakla birlikte şenliğimizi tüm unsurları ile bir bütün olarak geri almak için ODTÜ kamuoyuna açık olan forumda bazı kararlar aldık. Bu kararlar doğrultusunda 18 Nisan Perşembe günü, bildirinin yayınlandığı günden beri bizimle iletişime geçmeyi reddeden rektörlük ile görüşme almak üzere Fizik bölümü önünde buluşup yürüyerek ODTÜ bileşenlerinden oluşan temsil heyetimizle hakkımız olan görüşmeyi alana kadar pes etmeyeceğiz" denildi.

Açıklamada, "Tüm ODTÜ öğrencilerini, seslerini duyurmak ve Devrim sahnesini geri almak için mücadeleye çağırıyor, ne Geleneksel ODTÜ Bahar Şenliğinden ne de Devrim Sahnesinden vazgeçmediğimizi göstermek üzere istediğimiz görüşmeyi elde etmek için perşembe günü hepinizi yanımızda olmaya davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.