30 Nisan 2024 Salı

Nurcan Aslan davası 7 Ocak'ta görülecek

Nurcan Aslan davasında ailenin ve kadınların mücadelesi sonucunda yerel mahkeme sanık hakkında müebbet hapis verdi. Ancak Yargıtay kararı bozdu. Duruşma 7 Ocak'ta yeniden görülecek. 

Nurcan Aslan, İstanbul Küçükçekmece'de 30 Ocak 2016 tarihinde katledildi. Tokat'ın  Almus ilçesi Kurtuluş mahallesi muhtarı Abdullah Melih Barış, Nurcan'ın canını 11 kurşunla aldı. Katil erkek, duygusal ilişki talebini reddeden Nurcan'ı tehdit ediyor ve psikolojik şiddet uyguluyordu. 
Cinayetin ardından Nurcan'ın ailesi ve arkadaşları, "adalet" talebiyle kampanya başlattı. Davayı Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları üstlendi, Sosyalist Kadın Meclisleri de adalet mücadelesinin parçası oldu.
Erkek yargı cinayetin üzerini kapatmak istedi. Ancak Nurcan'ın ailesi ve kadınlar buna izin vermedi.
Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, katil Melih Barış hakkında müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanık hakkında indirim de uygulamadı. 
Kadınların kazanımı olan bu karar Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafınıdan bozuldu. Davanın görülmesine 7 Ocak'ta yeniden başlanacak.
Nurcan Aslan'ın ailesi, avukatları ve SKM'liler, sanığın cezalandırılması için duruşma gününe kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.