1 Mayıs 2024 Çarşamba

Newroz ateşi Ulm'da yakıldı

Ulm'da Newroz kutlamasında konuşan eski HDP Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DEM Parti'ye ve devrimcilere yönelik baskıları kınarken, AKP-MHP faşist iktidarının halkın yükselen coşkusunu engellenemeyeceğini vurguladı.

Almanya'nın Ulm kentinde Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenlerinden ADHF, ATİF, AGİF, FED-GEL'in çağrısı yapılan ve Çağrı, İnternational Bündis, MLPD, Rebell gibi örgütlerin de katılımıyla Münsterplatz meydanında Newroz kutlandı.

MLKP, YDG, Partizan, YPG, YPJ ve Kürdistan bayraklarının da taşındığı Newroz'da yakılan Newroz ateşiyle birlikte slogan ve marşlar eşliğinde kitle halaylar çekti.

Milyonların katıldığı Newrozların kendilerine büyük moral verdiği belirtilen konuşmalarda "Newroz baskıya başkaldırışın, özgürlüğün, baharın, yeni yılın sembolüdür. Newroz ateşi halkların kurtuluş, sömürgecilerin ise korkulu rüyasıdır" denildi.

Eski HDP Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, DEM Parti'ye ve devrimcilere yönelik baskıları kınarken, AKP-MHP faşist iktidarının halkın yükselen coşkusunu engellenemeyeceğini vurguladı. Sadak, günün en önemli sorunu Abdullah Özaclan'ın özgürlüğü olduğunu belirtti.

Kutlamada "Newroz Piroz be", "Serak Apo", "Terörist Erdoğan" sloganlarının yanı sıra Kürt halkıyla dayanışma sloganları atıldı.

Kutlama söylenen ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.