18 Eylül 2024 Çarşamba

Nazegül Bahar Boyraz ailesi ve dostları tarafından anıldı

Suruç'ta katledilen Nazegül Bahar Boyraz Küçükyalı'daki mezarı başında anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda, 33 Düş Yolcusu'nun izinden adalet yürüyüşünün sürdürüleceği belirtildi.
Suruç katliamında hayatını kaybeden Nazegül Bahar Boyraz Küçükyalı'daki mezarı başında anıldı.
 
Anmaya Nazegül Bahar Boyraz'ın ailesi, Suruç yaralıları, ESP, SGDF katıldı. Anma saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Nazegül Bahar Boyraz'ın ailesi adına yapılan konuşmada "Bizim için sadece geçen zaman. Biz her 20 Temmuz'un sıcağında Amara'nın bahçesindeyiz. Sözler yetersiz kalıyor. Polisler duruşmalarda Biz biliyorduk ifadesini kullandılar. O gün hiçbir önlem almayanlar bugün mezar anmalarımızı yaptığımız esnada geniş 'güvenlik' önlemleri alıyorlar. Biz adalet saraylarına sığamadık. Hilvan'da mahkeme görülüyor. Temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamayacağımız bir ortamda mahkeme yapılıyor. Adalet yerini bulana kadar aileler olarak adalet mücadelemiz devam edecek. Buradan ayrıca Suruç davasının tutuklu bulunan avukatlarına selam yollamak istiyoruz" denildi.
 
SGDF adına yapılan konuşmada "Suruç katliamının 3. yılında yine yoldaşlarımızın ve dostlarımızın mezarları başındayız. Onlar 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' diyerek çıktılar yola. Nazegül annemizin, Ece'nin, Büşra'nın, Polen'in, Cebo'nun ve tüm yoldaşlarımızın düşleri yarım kalmayacak. Gençlik adalet mücadelesinden vazgeçmeyecek" diye belirtildi.
 
ESP adına yapılan konuşmada ise "33 düş yolcusu için adalet mücadelemizi sürdürüyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Onların düşleri yarım kalmayacak. Bugün yine gözaltına alınan, tutuklanan ve yargılanan katiller değil Suruç aileleri, yaralıları ve yoldaşları. Bizler dün de adalet mücadelesi için alanlardaydık. Bugün de alanlarda olmaya devam edeceğiz" diye kaydedildi.
 
Anma mezarlığa karanfil bırakılarak sonlandırıldı.