27 Temmuz 2024 Cumartesi

MLKP komutanı Zafer Aydın için Viyana'da anma

MLKP komutanlarından Aydın için Viyana'da anma düzenlendi. Anmada, faşisti ve sömürgeci düzene karşı hesap sorma iradesinin güçleneceği kaydedildi. 

Til Temir'de DAİŞ'e karşı savaşta ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) komutanlarından Zafer Aydın için Avusturya'nın başkenti Viyana'da anma düzenlendi.

Aydın şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapılan anma, sinevizyon ile devam etti.

'DEVRİMİN SAVUNULMASINDA KOMÜNİSTLER EN ÖNDE SAVAŞANLARDIR'
MLKP Avusturya adına yapılan konuşmada komünistlerin savunulacak değerler söz konusu olduğunda cephenin en önünde can feda savaşanlar olduğu ifade edildi. Suruç katliamı tanıklarından olan Aydın'ın partisi MLKP ile tanışma sürecinin anlatıldığı konuşmada, "Onların yaşamlarını, mücadele deneyimlerini, sosyalizme olan kararlı inançlarını ve ezilen halkların ve işçi sınıfının özgürleşmesi için verdikleri mücadeleleri anlatmalıyız. Onları anlatmak, hatıralarıyla kendi yaşamlarımıza dokunmalarına izin vermek, faşist ve sömürgeci düzene karşı hesap sorma irademizi güçlendireceğine inanıyorum" denildi.

'ZAFER YOLDAŞTAN DEVRİMCİ MÜCADELEYİ ÖĞRENECEĞİZ'
Komünist Gençlik Örgütü Avusturya adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada Zafer Aydın'ın Suruç katliamından sonra Kürdistan'daki devrim sürecine tereddütsüz katıldığı belirtildi. Zafer Aydın'ın devrimci gelişim sürecinin sıçramalı ilerlediği ve düşman algısının çok hızlı bir şekilde geliştiği söylenen açıklamada, genç devrimcilerin mücadele ile ilgili kararları kendilerinin vereceği ve toplumsal prangalardan kurtulmaları gerektiği ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti: "Partimiz MLKP'nin kızıl bayrağı yere düşmedi, gençlik o bayrağı alıp devrim hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor! Senin yoldaşlarının intikamını alma kararlılığı ve feda ruhu ile biz de senin İntikamını alacağız! Yaşasın Rojava devrimi! Yaşasın Sosyalizm! Şehid namirin!"

'DEVRİMCİLER GERİ VE EKSİK YANLARIYLA UZLAŞMAMALI'
MKP Avusturya taraftarları adına yapılan konuşmada devrimcilerin bahaneler üretmemesi gerektiği, canlarını ortaya koyan yoldaşlarımızın bıraktığı yerden devrim ve sosyalizm hedefi için mücadelemizi büyütmeliyiz denildi.

Anma konuşmaların ardından sona erdi.