24 Haziran 2024 Pazartesi

Mahir Arpaçay mezarı başında anıldı

DAİŞ'e karşı mücadelede Rojava'da şehit düşen Mahir Arpaçay'ın (Tamer Arda) mezarı başında yapılan anmada, devrim şehitlerinin uğruna mücadele ettiği dünya inşa edilene kadar bedeli ne olursa olsun mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) çağrısıyla Rojava'da 2 Haziran 2015 tarihinde ölümsüzleşen Mahir Arpaçay (Tamer Arda) bayram etkinlikleri kapsamında mezarı başında anıldı. 

Başakşehir Kayabaşı mezarlığında yapılan anmaya Mahir Arpaçay'ın ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, DKD-Der, Komün ve çok sayıda kişi katıldı.

'MAHİR ARPAÇAY'IN MÜCADELESİ ÖRNEK ALINACAK'
Komün adına yapılan konuşmada, "DAİŞ barbarlığına karşı 'halkların kardeşliği' anlayışıyla, Kürtlerin direnişinin yanında yer alarak mücadele eden, Azeri ailenin çocuğu Mahir Arpaçay asla unutulmayacak. Mücadelesi örnek alınacak" denildi. 

YANGÖZ: ONLARIN İSTEDİĞİ DÜNYAYA KAVUŞANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz de devrim şehitlerinin mücadelesinin sahip çıkılmasının zorunluluk olduğunu kaydetti. Arpaçay'ın enternasyonal ve birleşik mücadelenin gerekliliğini bir tokat gibi yüzlerine vurduğunu söyleyen Yangöz, siyasi tutsaklara yönelik tecrit işkencesini, Taksim iradesinden vazgeçmedikleri için devrimcilere dair gözaltı ve tutuklama saldırılarını, Kürdistan'da kayyum darbesini işaret etti. Yangöz, "IŞİD gerçeğini günlük hayatta fazlasıyla yaşıyoruz. Bu ülkede baskıyı, zulmü hak görenlere karşı işçileri, emekçileri, bütün ötekileri, kadınları, gençleri, kadınları, Alevileri bütün inançlar bir araya gelerek ortak bir mücadele hatta yürütmeliyiz, yürütüyoruz da. Bundan korkuyorlar. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Mahir nezdinde yitirdiğimiz, ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımıza sözümüz olsun. Eylem'i, Cihan Efe'yi burada saygıyla anıyorum. Bu mücadele bizim birlikte yürüteceğimiz bir mücadele, bundan sonrası için hepsine sözümüz olsun, biz bu mücadeleyi büyüteceğiz. Onların istediği dünyaya kavuşana, Kürdistan'daki bütün halklar özgürleşene, Türkiye demokratik bir ülkeye kavuşana kadar hep birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.