Los Angeles'ta eylemler sürüyor: 700 deniz piyadesi görevlendirildi

ABD'de çok sayıda göçmenin ICE tarafından rehin alınmasına karşı eylemler büyüyor. Eylemlere karşı 700 deniz piyadesi ve ek olarak 2 bin Ulusal Muhafız daha görevlendiren Trump, eylemcileri tehdit etti: "Ulusal Muhafızların yüzüne tükürürlerse vururuz."
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'ta Göç ve Gümrük Muhafaza Dairesi'nin (ICE) göçmenlere dönük operasyonlarına karşı eylemler sürüyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Los Angeles'ta gerçekleşen eylemlere karşı için 700 deniz piyadesi de görevlendirildi. Ayrıca eylemler için görevlendirilen 2 bin Ulusal Muhafıza ek olarak 2 bin askerin daha görevlendirildiği açıklandı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, askerlerin eylemler için görevlendirilmesine tepki gösterdi.
Pazartesi günü kent merkezinde sendikaların çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Öte yandan kentin çeşitli bölgelerinde polis ve askerle çatışmalar sürüyor. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı eylemlerde, halk, barikatlarla polis ve askerin saldırılarına direnmeye devam ediyor.
TRUMP: ULUSAL MUHAFIZLARA TÜKÜRÜRLERSE VURURUZ
ABD Başkanı Donald Trump, eylemlere katılan halkı tehdit etti. Eylemcilerin Ulusal Muhafızların yüzüne tükürmeye çalıştığını öne süren Trump, "Tükürürlerse vururuz. Size daha önce hiç olmadıkları kadar sert vurulacaklarına söz veriyorum. Böyle bir saygısızlığa tahammül edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.